Як приготувати юшку на багатті: Незвичайний рецепт, який припаде до смаку всім

Щоб приготувати дійсно смачну юшку, потрібно більше ніж зловити рибу і накришити овочі. У кожного рибалки є, звичайно ж, свій особливий рецепт цієї страви – хтось додає стандартний набір продуктів, а хтось вносить родзинку, наприклад, у вигляді алкоголю або сухофруктів, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • вода – 5 л
  • картопля – 3-4 шт.
  • томати – 4-5 шт.
  • свіжовиловлена риба – 2-3 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 2 шт.
  • пшоно, перловка – 3 ст. л.
  • вершкове масло – 50 г
  • горілка – 150 мл
  • корінь петрушки і селери
  • зелень – петрушка, кріп, цибуля (пучок)
  • сіль, перець, трави – за смаком
  • сік половини лимона
  • лавровий лист, перець горошок

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте всі інгредієнти – почистьте картоплю, моркву, цибулю, корінь селери і петрушки. Поріжте великими шматками.
  2. Тим часом розведіть вогонь, наберіть у казанок води, поставте, нехай закипає.
  3. Рибу добре помийте, добре почистьте, поріжте також великими шматками.
  4. В окріп киньте порізані корені селери й петрушки, картоплю і цибулю, її можна прямо в лушпинні для гарного кольору. Залиште на 10 хвилин, опісля додайте моркву і добре посоліть. Варіть до повної готовності овочів.
  5. Додайте рибу, стежте за тим, як з'явиться піна, її потрібно обов'язково зняти, інакше смак і вигляд будуть не дуже. Після цього потрібно варити юшку ще хвилин 10-15 до готовності риби.
  6. Додайте 150 г алкоголю.
  7. Наприкінці візьміть обвуглене поліно і занурте дуже акуратно в юшку, буквально на секунду.
  8. Потім – додайте подрібнену зелень, спеції, посоліть, якщо недостатньо солі.
  9. Приберіть все вугілля під казаном, добавте лавровий лист, накрийте кришкою і залиште настоятися ще на 10-15 хвилин.

Кава з кав'ярні може бути небезпечна влітку: як зрозуміти, що з напоєм щось не так

понеділок, 14 червень 2021, 16:22

Кава є світовим лідером серед продажів на вулиці. Напій популярний як взимку, так і влітку. Чашечка еспресо, латте, доппіо або капучіно може підбадьорити, а літній айс-кава освіжити. Але з напоєм, особливо з вуличної кав'ярні, потрібно бути обережніше....

З архіву ПУ. Як носити маску у спекотні дні і чи потрібна вона, - експерт

понеділок, 14 червень 2021, 10:00

Якщо ви задихаєтеся під маскою, це, ймовірно, тому, що вона затримує тепло всередині. Пандемія коронавірусу триває, але носити медичну маску стає все складніше через літню спеку. Експерти розповіли, чи варто носити маску і як це робити, повідомляють Па...