Як приготувати юшку на багатті: Незвичайний рецепт, який припаде до смаку всім

Щоб приготувати дійсно смачну юшку, потрібно більше ніж зловити рибу і накришити овочі. У кожного рибалки є, звичайно ж, свій особливий рецепт цієї страви – хтось додає стандартний набір продуктів, а хтось вносить родзинку, наприклад, у вигляді алкоголю або сухофруктів, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • вода – 5 л
  • картопля – 3-4 шт.
  • томати – 4-5 шт.
  • свіжовиловлена риба – 2-3 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 2 шт.
  • пшоно, перловка – 3 ст. л.
  • вершкове масло – 50 г
  • горілка – 150 мл
  • корінь петрушки і селери
  • зелень – петрушка, кріп, цибуля (пучок)
  • сіль, перець, трави – за смаком
  • сік половини лимона
  • лавровий лист, перець горошок

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте всі інгредієнти – почистьте картоплю, моркву, цибулю, корінь селери і петрушки. Поріжте великими шматками.
  2. Тим часом розведіть вогонь, наберіть у казанок води, поставте, нехай закипає.
  3. Рибу добре помийте, добре почистьте, поріжте також великими шматками.
  4. В окріп киньте порізані корені селери й петрушки, картоплю і цибулю, її можна прямо в лушпинні для гарного кольору. Залиште на 10 хвилин, опісля додайте моркву і добре посоліть. Варіть до повної готовності овочів.
  5. Додайте рибу, стежте за тим, як з'явиться піна, її потрібно обов'язково зняти, інакше смак і вигляд будуть не дуже. Після цього потрібно варити юшку ще хвилин 10-15 до готовності риби.
  6. Додайте 150 г алкоголю.
  7. Наприкінці візьміть обвуглене поліно і занурте дуже акуратно в юшку, буквально на секунду.
  8. Потім – додайте подрібнену зелень, спеції, посоліть, якщо недостатньо солі.
  9. Приберіть все вугілля під казаном, добавте лавровий лист, накрийте кришкою і залиште настоятися ще на 10-15 хвилин.

Дещо в списку може здивувати! Названо продукти, які завдають довгострокової шкоди печінці

п’ятниця, 22 листопад 2024, 6:50

Печінка — це важливий орган, який легко пошкодити певною їжею та нездоровим раціоном. Зокрема, алкоголь може спричинити жирову хворобу, а шкідлива їжа часто призводить до неалкогольної жирової хвороби печінки, яка може вплинути на її функцію, передають...

Є секрет! Як зберігати вершкове масло, щоб залишалося свіжим довго

п’ятниця, 22 листопад 2024, 5:40

Вершкове масло – це вкрай корисний продукт, який обов’язково має бути в раціоні як дорослих, так і дітей, передають Патріоти України. Без вершкового масла в кулінарії не обійтися, бо не вийде запашної випічки, смачної каші чи ароматного картопляного пю...