Як приготувати картоплю на грилі з часником: Простий рецепт пікантного гарніру

Картопля на грилі - це чудовий варіант гарніру для м'ясних страв. Щоб приготувати пікантну закуску, вам знадобиться мінімум часу та невелика кількість інгредієнтів, передають Патріоти України.

Приготування їжі на грилі рекомендоване багатьма дієтологами, адже такий метод робить їжу менш калорійною, ніж якщо її смажити у великій кількості олії.

На 4 порції картоплі на грилі вам знадобиться:

  • картопля - 3 шт.;
  • оливкова олія - 4 ст. л.;
  • вершкове масло - 25 г;
  • часник - 2 зубчика;
  • розмарин - 1 ст. л.;
  • петрушка - 1 ст. л.;
  • чебрець - 1 ст. л.;
  • сіль і перець - за смаком.

Як приготувати картоплю з часником на грилі

Спочатку треба закип'ятити воду у великій каструлі, покласти туди картоплю і варити протягом десяти хвилин. Потім злийте воду, обдайте картоплю холодною водою, простежте, щоб вся рідина стекла.

Дочекайтесь, коли картопля охолоне, наріжте товстими шматочками, не знімаючи шкірку. В невеликій каструлі змішайте рослинну олію і вершкове масло, додайте часник. Коли часник трохи підрум'яниться, зніміть каструлю з вогню. Змішайте в ступці трави, сіль і перець.

Змастіть з усіх боків картоплю сумішшю з травами. Смажте картоплю протягом 10-15 хвилин на грилі над розжареним вугіллям, змащуючи залишками суміші, поки картопля не стане м'якою. Перекладіть смажену картоплю з часником на підігріте блюдо і подавайте до столу.

Ідилія чи токсичність? Цей тест у картинці розповість про ваші стосунки

субота, 27 квітень 2024, 21:12

Пропонуємо пройти психологічний тест у картинці, який визначить як складаються ваші відносини і чи вато щось змінювати у особистому житті, передають Патріоти України. Уважно подивіться на картину та оберіть те, що побачили першим. Не придивляйтесь зана...

Родина оцінить! Як приготувати ідеальне картопляне пюре

субота, 27 квітень 2024, 17:27

Картопляне пюре вважається однією з найпростіших і найпопулярніших страв, яку готують багато господинь. Але не всі знають, як приготувати ідеальне пюре, яке сподобається всім домочадцям. Є кілька хитрощів, які дозволять досягти приголомшливого результа...