Як приготувати хачапурі з куркою та грибами: Домашній рецепт, який під силу усім

Приготуйте хачапурі з соковитою куркою та грибами на обід або вечерю. Навіть якщо ви стежите за своєю фігурою, не слід відмовляти собі у цьому задоволенні, передають Патріоти України.

Хачапурі – традиційна страва грузинської кухні. Зазвичай її готують круглої форми або конвертом з різними видами сиру, з додаванням яєць. Цей рецепт хачапурі з хрусткою скоринкою ззовні та соковитою начинкою всередині з додаванням курячого філе, грибів чудово доповнюють страву.

Рецепт хачапурі з куркою та грибами

  1. Для приготування тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
  2. У мисці з'єднайте дріжджі у теплому молоці, додайте цукор, сіль, вершкове масло та половину борошна. Залиште на 10 хвилин. Далі – додайте решту борошна. Накрийте рушником, для того, щоб тісто піднялося, залиште на 1,5-2 години.
  3. Для приготування начинки ретельно помийте куряче м'ясо, наріжте кубиками.
  4. Помийте гриби, наріжте скибочками.
  5. Почистіть цибулю, наріжте напівкільцями, обсмажте на пательні з олією, додайте кубики м'яса, грибів, сіль перець.
  6. Сир натріть на грубій тертці.
  7. Готову начинку викладіть у миску, додайте тертий сир.
  8. Замісіть тісто, cформуйте кульку, залиште підійти ще 30-40 хвилин.
  9. Розкатайте з тіста квадрат, викладіть на середину начинку і накрийте верхнім коржем, сформуйте конверт.
  10. У мисці збийте яйце.
  11. Розігрійте духовку при температурі 160 градусів, викладіть хачапурі на деко, зверху змастіть яйцем, відправте запікатись протягом 30-35 хвилин.
  12. Помийте базилік, подрібніть ножем.
  13. Викладіть на тарілку. Перед подачею задекоруйте базиліком. Смачного!

Це така смакота! Гороховий суп, від якого неможливо відірватися

середа, 17 грудень 2025, 9:15

Не знаєте, що приготувати на обід? Гороховий суп - безпрограшний варіант, особливо якщо додати до нього копчені ребра. Саме вони надають страві глибокого, насиченого смаку та виразного аромату, передають Патріоти України з посиланням на. Рецептом поділ...

А ви це знали? Чому потрібно обов'язково додати оселедець у свій раціон

середа, 17 грудень 2025, 8:50

Оселедець - дуже цінний і смачний продукт, який може бути основою для багатьох салатів, а також закусок, популярною серед яких є форшмак. Ще оселедець можна дуже смачно замаринувати з цибулею, зеленню, та просто гірчицею і соком лимона, передають Патрі...