Як приготувати кутю з рису на Різдво: Простий рецепт і поради до Святвечора


Кутя - одна з головних страв на різдвяному столі, де за традицією налічується 12 пісних страв. За довгі роки з'явилося безліч різних рецептів, і якщо ви вже готували кутю з пшениці, пропонуємо вам спробувати не менше смачний варіант куті з рису з родзинками та волоськими горіхами, передають Патріоти України.

Для приготування куті нам знадобляться: круглий рис (250 г), мак (100 г), родзинки (100 г), горіхи волоські (100 г), мед (150-200 г), сіль (щіпка).

Як приготувати кутю з рису на Різдво:

  1. Добре промийте рис в холодній воді. Залийте його водою у співвідношенні 1:2 (500 мл води). Додайте сіль та варіть до повної готовності.
  2. До меду додаємо половину склянки теплої води і ретельно перемішуємо до повного розчинення меду. Після цього заливаємо мак і родзинки окропом на 10 хвилин.
  3. Дрібно рубаємо ножем волоські горіхи. Можна їх навіть трохи обсмажити, що додасть страві апетитних ноток. Мак подрібнюємо блендером.
  4. Відварений рис варто також промити холодною водою, а після цього процідити за допомогою сита. Додаємо до рису мак, родзинки, горіхи, мед і все це добре перемішуємо.

Міф чи правда? Чи може авто вибухнути, якщо у спеку заправляти бак "під зав'язку"

субота, 14 червень 2025, 8:36

З настанням літньої спеки серед автомобілістів зростає хвилювання щодо безпечності заправляння автомобіля до повного бака. Існує поширений міф про те, що це може призвести до вибуху через розширення пального під впливом високої температури. Щоб розвіят...

Народні прикмети на 14 червня. Що українці традиційно робили на Єлисея Гречкосія, щоб здійснилося те, чого потребують, і дуже скоро

субота, 14 червень 2025, 7:07

14 червня за новим календарним стилем (27 червня - за старим) - день пам'яті пророка Єлисея. У народі день отримав назву Єлисей Гречкосій. 14 червня за старим календарним стилем - день пам'яті мучеників Юстина Філософа та інших, преподобного Агапіта К...