Як приготувати кутю з рису на Різдво: Простий рецепт і поради до Святвечора


Кутя - одна з головних страв на різдвяному столі, де за традицією налічується 12 пісних страв. За довгі роки з'явилося безліч різних рецептів, і якщо ви вже готували кутю з пшениці, пропонуємо вам спробувати не менше смачний варіант куті з рису з родзинками та волоськими горіхами, передають Патріоти України.

Для приготування куті нам знадобляться: круглий рис (250 г), мак (100 г), родзинки (100 г), горіхи волоські (100 г), мед (150-200 г), сіль (щіпка).

Як приготувати кутю з рису на Різдво:

  1. Добре промийте рис в холодній воді. Залийте його водою у співвідношенні 1:2 (500 мл води). Додайте сіль та варіть до повної готовності.
  2. До меду додаємо половину склянки теплої води і ретельно перемішуємо до повного розчинення меду. Після цього заливаємо мак і родзинки окропом на 10 хвилин.
  3. Дрібно рубаємо ножем волоські горіхи. Можна їх навіть трохи обсмажити, що додасть страві апетитних ноток. Мак подрібнюємо блендером.
  4. Відварений рис варто також промити холодною водою, а після цього процідити за допомогою сита. Додаємо до рису мак, родзинки, горіхи, мед і все це добре перемішуємо.

Секрети збалансованого харчування собак: корисні рекомендації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:39

Збалансоване харчування – це запорука здоров'я та довголіття вашого собаки. Воно повинно забезпечувати тварину всіма необхідними нутрієнтами в правильних пропорціях, що забезпечує: . Незбалансоване ж харчування може призвести до: . 1. Вибирайте якісн...

Буде дуже смачно! Як приготувати соковиті котлети без використання сала

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:15

Смачні котлети з риби приготувати дома дуже легко, передають Патріоти України. Це дієтична страва, яка прекрасно підходить на вечерю з будь-яким салатом та гарніром. Готують котлети з філе морської або річкової риби. Кожна з них має свій смак, тому кож...