Як приготувати кутю з рису на Різдво: Простий рецепт і поради до Святвечора


Кутя - одна з головних страв на різдвяному столі, де за традицією налічується 12 пісних страв. За довгі роки з'явилося безліч різних рецептів, і якщо ви вже готували кутю з пшениці, пропонуємо вам спробувати не менше смачний варіант куті з рису з родзинками та волоськими горіхами, передають Патріоти України.

Для приготування куті нам знадобляться: круглий рис (250 г), мак (100 г), родзинки (100 г), горіхи волоські (100 г), мед (150-200 г), сіль (щіпка).

Як приготувати кутю з рису на Різдво:

  1. Добре промийте рис в холодній воді. Залийте його водою у співвідношенні 1:2 (500 мл води). Додайте сіль та варіть до повної готовності.
  2. До меду додаємо половину склянки теплої води і ретельно перемішуємо до повного розчинення меду. Після цього заливаємо мак і родзинки окропом на 10 хвилин.
  3. Дрібно рубаємо ножем волоські горіхи. Можна їх навіть трохи обсмажити, що додасть страві апетитних ноток. Мак подрібнюємо блендером.
  4. Відварений рис варто також промити холодною водою, а після цього процідити за допомогою сита. Додаємо до рису мак, родзинки, горіхи, мед і все це добре перемішуємо.

Бережіться! Після 50 років цей продукт підвищує ризик інфаркту та інсульту

середа, 27 серпень 2025, 8:45

Хвороби серця залишаються одними з найпоширеніших і найнебезпечніших. Медики кажуть, що важливо знижувати ризики, контролюючи харчування, вагу, рівень фізичної активності, відмову від паління та алкоголю, передають Патріоти України. Але є й чинники, на...

Схуднення без дієт і спортзалу? Просто викресліть із меню ці продукти - і результат здивує

середа, 27 серпень 2025, 7:44

Вуглеводи - одна з основ щоденного харчування, проте далеко не всі вони корисні. Простими, або ж рафінованими, вважають ті, що не дають організму майже нічого, крім калорій, передають Патріоти України. Це білий хліб, солодощі, тістечка, газовані напої....