Як приготувати кутю з рису на Різдво: Простий рецепт і поради до Святвечора


Кутя - одна з головних страв на різдвяному столі, де за традицією налічується 12 пісних страв. За довгі роки з'явилося безліч різних рецептів, і якщо ви вже готували кутю з пшениці, пропонуємо вам спробувати не менше смачний варіант куті з рису з родзинками та волоськими горіхами, передають Патріоти України.

Для приготування куті нам знадобляться: круглий рис (250 г), мак (100 г), родзинки (100 г), горіхи волоські (100 г), мед (150-200 г), сіль (щіпка).

Як приготувати кутю з рису на Різдво:

  1. Добре промийте рис в холодній воді. Залийте його водою у співвідношенні 1:2 (500 мл води). Додайте сіль та варіть до повної готовності.
  2. До меду додаємо половину склянки теплої води і ретельно перемішуємо до повного розчинення меду. Після цього заливаємо мак і родзинки окропом на 10 хвилин.
  3. Дрібно рубаємо ножем волоські горіхи. Можна їх навіть трохи обсмажити, що додасть страві апетитних ноток. Мак подрібнюємо блендером.
  4. Відварений рис варто також промити холодною водою, а після цього процідити за допомогою сита. Додаємо до рису мак, родзинки, горіхи, мед і все це добре перемішуємо.

Це може здивувати! ТОП-10 вуглеводних продуктів, які не провокують набір зайвої ваги

субота, 18 січень 2025, 23:10

Якщо ви розглядаєте можливість дотримання раціону з низьким вмістом вуглеводів, врахуйте, що не всі вуглеводні продукти шкодять здоров'ю та провокують набір зайвої ваги. Ба більше, вони можуть підтримувати метаболізм і знижувати ризик серцево-судинних ...

Дуже старять! Яких кольорів помади варто уникати жінкам після 40

субота, 18 січень 2025, 19:05

Ідеальний відтінок губної помади визначається гармонійним поєднанням кольтору та світла, але якщо певний колір підвищує вашу впевненість, не зволікайте, використовуйте його, передають Патріоти України. Першим кроком до пошуку ідеального відтінку є врах...