Як приготувати лимонний маринад, щоб курка вийшла ароматна та м’яка

Іноді виникає бажання приготувати дещо особливе. А ще хочеться здивувати родину, друзів чи гостей. Для цього випадку приготуйте курку в лимонному маринаді. Він надасть не тільки аромат смаженій чи запеченій курці, але й зробить її дуже м’якою, передають Патріоти України.

Як приготувати маринад

Все дуже просто. Змішайте сік з одного лимона з 1-2 столовими ложками оливкової олії. Посоліть суміш та всипте чорний мелений перець. Вийде ідеальна комбінація смаків, якщо буде ще гілочка розмарину. У поєднанні з лимоном він творить дива з куркою.

Ви можете сказати, що курятина сама по собі не є жорсткою. Звичайно, це правда. Додаткова м’якість робить страву з курячого м’яса тільки кращою. Воно буквально буде танути у роті.

Олія, лимонний сік та розмарин — базова комбінація лимонному маринаду. Його можна також робити з часником чи сушеним чебрецем (тим’ян). Вони мають виражений смак та аромат, що буде також дуже добре смакувати з куркою.

Вибирайте комбінацію смаків та готуйте найсмачнішу курку. Ваші страви отримають безліч компліментів, а гості будуть просити добавку. Смачного!

Перевірте себе! Що побачили першим на малюнку - це розкриє правду про вас

вівторок, 16 грудень 2025, 7:43

Психологічні тести, зокрема побудовані на оптичних ілюзіях, дедалі частіше використовують як доступний спосіб краще зрозуміти свою поведінку та реакції. Вони дозволяють швидко оцінити, які риси можуть переважати в різних життєвих ситуаціях, і допомагаю...

Народні прикмети на 16 грудня. Що українці спрадавна робили в Агеїв день, а чого уникали, аби собі не зашкодити

вівторок, 16 грудень 2025, 7:07

Християни східного обряду 16 грудня за новим стилем (29 грудня за старим) вшановує пам'ять старозавітного пророка Аггея, мученика Марина і цариці Феофанії. У народі - Агеїв день. За юліанським календарем - день пам'яті святого Іоана Мовчальника, єписко...