Як приготувати лимонний маринад, щоб курка вийшла ароматна та м’яка

Іноді виникає бажання приготувати дещо особливе. А ще хочеться здивувати родину, друзів чи гостей. Для цього випадку приготуйте курку в лимонному маринаді. Він надасть не тільки аромат смаженій чи запеченій курці, але й зробить її дуже м’якою, передають Патріоти України.

Як приготувати маринад

Все дуже просто. Змішайте сік з одного лимона з 1-2 столовими ложками оливкової олії. Посоліть суміш та всипте чорний мелений перець. Вийде ідеальна комбінація смаків, якщо буде ще гілочка розмарину. У поєднанні з лимоном він творить дива з куркою.

Ви можете сказати, що курятина сама по собі не є жорсткою. Звичайно, це правда. Додаткова м’якість робить страву з курячого м’яса тільки кращою. Воно буквально буде танути у роті.

Олія, лимонний сік та розмарин — базова комбінація лимонному маринаду. Його можна також робити з часником чи сушеним чебрецем (тим’ян). Вони мають виражений смак та аромат, що буде також дуже добре смакувати з куркою.

Вибирайте комбінацію смаків та готуйте найсмачнішу курку. Ваші страви отримають безліч компліментів, а гості будуть просити добавку. Смачного!

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...

А ви це знали? Чи потрібно знімати пінку з м'яса під час варіння

четвер, 21 листопад 2024, 16:56

Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...