Як приготувати млинці на молоці: Простий рецепт до Масляної

8 березня, крім додаткового вихідного в честь Міжнародного жіночого дня, починається масляний тиждень - останній тиждень перед Великим постом. Протягом семи днів, які вважаються межею між зимою і весною, печуть млинці, проводжають холоди і ходять в гості, передають Патріоти України.

Інгредієнти: молоко (500 мл), яйця (2 шт.), сіль (щіпка), цукор (3 ст. л.), пшеничне борошно (1,5 склянки), рослинна олія (2 ст. л.), розпушувач (на кінчику ножа).

Приготування:

У миску наливаємо молоко - найкраще, щоб воно було кімнатної температури. Для цього ви можете підігріти його в мікрохвильовій печі буквально декілька секунд.

Додаємо до молока сіль, цукор і яйця. Перемішуємо все вінчиком.

Борошно просіваємо через сито. Це необхідно, тому що в ньому часто трапляються залишки пшениці, різні камінчики, грудочки і навіть нитки - з такими "інгредієнтами" приготувати смачні млинці точно не вийде.

Поступово підмішуємо борошно в яєчно-молочну суміш. Ретельно перемішуємо вінчиком, щоб не було грудочок.

У самому кінці додаємо розпушувач, перемішуємо. Тісто по консистенції має нагадувати сметану.

Залишаємо тісто на 15-20 хвилин. До слова, його можна поставити в холодильник і зробити млинці пізніше, якщо у вас трапилися непередбачувані обставини.

Після того, як тісто на млинці трохи постояло, додаємо в нього рослинну олію, перемішуємо і починаємо їх смажити.

Розігріваємо млинцеву сковороду з вершковим маслом або рослинною олією.

Виливаємо на неї порцію тіста (один невеликий ополоник) і рівномірно розподіляємо по всій поверхні.

Як тільки у млинчика почне з'являтися скоринка - перевертаємо його на іншу сторону за допомогою силіконової лопатки. Таким чином на жарку млинця з кожного боку йде приблизно 1-2 хвилини.

Потім знімаємо його зі сковороди, викладаємо на велику тарілку, змащуємо вершковим маслом і зверху накриваємо кришкою.

Повторюємо ту ж процедуру з усім тістом.

Подавати млинці можна з варенням, джемом, медом, ягодами та Нутеллою.


Психологічний тест: Ось що шепоче ваша підсвідомість

п’ятниця, 29 березень 2024, 17:12

Всередині вас завжди не вщухають перемовини між позитивним станом і депресивними емоціями, думками про роботу та спокійним відпочинком, занадтою відвертістю та збереженням таємниць, передають Патріоти України. Якщо Ви вважаєте, що вмієте вдало прихов...

Секрет досвідчених господинь! Навіщо обмазувати м’ясо медом перед запіканням

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:15

Перед викладанням сирого м’яса на сковороду або перед відправленням продукту в духовку кулінари зазвичай обробляють їжу. У більшості випадків мова йде про паніровку або маринування. Проте досвідчені господині знайшли ще один цікавий спосіб попередньої ...