8 березня, крім додаткового вихідного в честь Міжнародного жіночого дня, починається масляний тиждень - останній тиждень перед Великим постом. Протягом семи днів, які вважаються межею між зимою і весною, печуть млинці, проводжають холоди і ходять в гості, передають Патріоти України.
Інгредієнти: молоко (500 мл), яйця (2 шт.), сіль (щіпка), цукор (3 ст. л.), пшеничне борошно (1,5 склянки), рослинна олія (2 ст. л.), розпушувач (на кінчику ножа).
Приготування:
У миску наливаємо молоко - найкраще, щоб воно було кімнатної температури. Для цього ви можете підігріти його в мікрохвильовій печі буквально декілька секунд.
Додаємо до молока сіль, цукор і яйця. Перемішуємо все вінчиком.
Борошно просіваємо через сито. Це необхідно, тому що в ньому часто трапляються залишки пшениці, різні камінчики, грудочки і навіть нитки - з такими "інгредієнтами" приготувати смачні млинці точно не вийде.
Поступово підмішуємо борошно в яєчно-молочну суміш. Ретельно перемішуємо вінчиком, щоб не було грудочок.
У самому кінці додаємо розпушувач, перемішуємо. Тісто по консистенції має нагадувати сметану.
Залишаємо тісто на 15-20 хвилин. До слова, його можна поставити в холодильник і зробити млинці пізніше, якщо у вас трапилися непередбачувані обставини.
Після того, як тісто на млинці трохи постояло, додаємо в нього рослинну олію, перемішуємо і починаємо їх смажити.
Розігріваємо млинцеву сковороду з вершковим маслом або рослинною олією.
Виливаємо на неї порцію тіста (один невеликий ополоник) і рівномірно розподіляємо по всій поверхні.
Як тільки у млинчика почне з'являтися скоринка - перевертаємо його на іншу сторону за допомогою силіконової лопатки. Таким чином на жарку млинця з кожного боку йде приблизно 1-2 хвилини.
Потім знімаємо його зі сковороди, викладаємо на велику тарілку, змащуємо вершковим маслом і зверху накриваємо кришкою.
Повторюємо ту ж процедуру з усім тістом.
Подавати млинці можна з варенням, джемом, медом, ягодами та Нутеллою.
Білий одяг завжди дуже швидко забруднюється. Більшість із нас поспішає швидше вкинути його у гарячу воду і випрати, передають Патріоти України. Однак експертка з прання Кеті Робертс попередила, що високі температури можуть зробити пляму твердою і непри...
Кожен, хто коли-небудь займався випічкою, знає, що навіть найдрібніші деталі можуть вплинути на кінцевий результат. Однією з таких деталей є температура яєць. Часто в рецептах зазначено, що яйця повинні бути кімнатної температури, але чому це так важли...