Як приготувати неймовірно смачний морквяний пиріг: Рецепт Григорія Германа

Кулінар і ведучий програми "Ранок з Україною" Григорій Герман поділився рецептом морквяного пирога. І хоча його важко назвати дієтичним, а от нереально смачним - стовідсотково. Це один з найпопулярніших американських десертів і він входить до списку всесвітньо відомої випічки. Рецепт дуже простий, складається з трьох дій: змішати, залити, запекти, передають Патріоти України.
Морквяний пиріг з лимонним джемом від Григорія Германа

Тісто

  • Борошно – 350 г
  • Морква – 4 шт.
  • Олія – 230 мл
  • Цукор – 200 г
  • Волоські горіхи – 180 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Розпушувач – 2 ч.л.
  • Цедра апельсина – 1 ч.л.
  • Сіль, кориця, мелений імбир

Крем

  • Сметана – 150 г
  • Цукрова пудра – 70 г
  • Ваніль

Джем

  • Лимон – 2 шт.
  • Цукор – 300 г
  • Сіль

Спосіб приготування

  1. У велику миску вбити 4 яйця і змішати з цукром.
  2. Очищену моркву натерти на дрібній тертці і додати до яєчної суміші. За допомогою ножа трохи подрібнити горіхи, зняти цедру з апельсина, подрібнити і відправити все у миску.
  3. Борошно змішати з розпушувачем і додати в тісто, також всипати ваніль, корицю, сіль, сушений імбир та олію. Замісити тісто.
  4. Перелити тісто у форму для запікання і відправити в духовку на 35-40 хвилин за температури 170 градусів.
  5. Поки печеться пиріг, можна приготувати кілька чудових доповнень до нього.
  6. Для крему треба змішати сметану із цукровою пудрою. Для лимонного джему – порізати лимони часточками, помістити їх у сотейник на середньому вогні, засипати цукром і перемішати.
  7. Коли лимони випустять сік, а суміш сильно закипить, зняти з вогню на 5 хвилин, а потім знову довести до кипіння – все готово.
  8. Дістати пиріг з духовки, дати охолонути. Залити сметанним кремом і джемом.

Справжній прорив! Нова дієта може знизити ризик деменції на 25% та уповільнити старіння

субота, 28 червень 2025, 18:05

Американські вчені опублікували масштабне дослідження, яке показало: дотримання спеціальної дієти під назвою MIND з 40 років значно знижує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Навіть початок цієї дієти після 60 років допомагає захистити...

Розставлено крапки над "і": Чи дійсно дерев’яні ложки небезпечно використовувати на кухні

субота, 28 червень 2025, 17:38

Дерев’яні ложки - звичний кухонний інструмент для багатьох. Вони не дряпають посуд, зручні у використанні та екологічні. Але в мережі все частіше з’являються застереження: мовляв, дерев’яні ложки - ідеальне середовище для бактерій і плісняви, передают...