Як приготувати неймовірно смачний морквяний пиріг: Рецепт Григорія Германа

Кулінар і ведучий програми "Ранок з Україною" Григорій Герман поділився рецептом морквяного пирога. І хоча його важко назвати дієтичним, а от нереально смачним - стовідсотково. Це один з найпопулярніших американських десертів і він входить до списку всесвітньо відомої випічки. Рецепт дуже простий, складається з трьох дій: змішати, залити, запекти, передають Патріоти України.
Морквяний пиріг з лимонним джемом від Григорія Германа

Тісто

  • Борошно – 350 г
  • Морква – 4 шт.
  • Олія – 230 мл
  • Цукор – 200 г
  • Волоські горіхи – 180 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Розпушувач – 2 ч.л.
  • Цедра апельсина – 1 ч.л.
  • Сіль, кориця, мелений імбир

Крем

  • Сметана – 150 г
  • Цукрова пудра – 70 г
  • Ваніль

Джем

  • Лимон – 2 шт.
  • Цукор – 300 г
  • Сіль

Спосіб приготування

  1. У велику миску вбити 4 яйця і змішати з цукром.
  2. Очищену моркву натерти на дрібній тертці і додати до яєчної суміші. За допомогою ножа трохи подрібнити горіхи, зняти цедру з апельсина, подрібнити і відправити все у миску.
  3. Борошно змішати з розпушувачем і додати в тісто, також всипати ваніль, корицю, сіль, сушений імбир та олію. Замісити тісто.
  4. Перелити тісто у форму для запікання і відправити в духовку на 35-40 хвилин за температури 170 градусів.
  5. Поки печеться пиріг, можна приготувати кілька чудових доповнень до нього.
  6. Для крему треба змішати сметану із цукровою пудрою. Для лимонного джему – порізати лимони часточками, помістити їх у сотейник на середньому вогні, засипати цукром і перемішати.
  7. Коли лимони випустять сік, а суміш сильно закипить, зняти з вогню на 5 хвилин, а потім знову довести до кипіння – все готово.
  8. Дістати пиріг з духовки, дати охолонути. Залити сметанним кремом і джемом.

Лише спробуйте! Ця запіканка з картоплі стане вашою улюбленою вечерею

четвер, 2 травень 2024, 15:14

Смачно нагодувати родину - це завдання із зірочкою. Кожен день хочеться щось іншого та нового, передають Патріоти України. Картопля є одним із найулюбленіших коренеплодів, які запікають, варять, смажать. Пропонуємо вам ще один варіант страви для вечері...

От у чому секрет! Три прості хитрощі, які допоможуть приготувати картоплю з апетитною скоринкою

четвер, 2 травень 2024, 14:10

При смаженні картоплі найважливішим і складним завданням є збереження хрусткої скоринки, передають Патріоти України. Сам коренеплід при цьому всередині має залишитись м’яким та ніжним. Завдяки таким контрастам текстур та смаків страва є такою затребува...