Як приготувати нокерльн: Простий рецепт ніжного та смачного десерту від Євгена Клопотенка (відео)

Нокерльн – десерт, що готується легше, ніж вимовляється його назва. То просто австрійське суфле.

Телеведучий, шеф-кухар і переможець "МастерШеф" на каналі СТБ Євген Клопотенко на своїй сторінці в Instagram розповів, як приготувати австрійський десерт під назвою зальцбурзькі галушки або нокерльн. Кулінарний експерт також оприлюднив покроковий відеорецепт, передають Патріоти України.

"Нокерльн – десерт, що готується легше, ніж вимовлятися. То просто австрійська суфлешка", – написав Клопотенко.

За словами шеф-кухаря, для приготування десерту спершу необхідно зварити варення з журавлини, змішавши 100 г ягід і 50 г цукру. "Поки ягідки перетворюються на варення, робимо суфле: два білки збиваємо з 15 г цукру, потім обережненько поєднуємо їх із трьома жовтками, змішаними з цукром (10 г звичайного та 5 г ванільного)", – описав послідовність дій кулінарний експерт.

Він підкреслив, що у процесі змішування необхідно посипати збиті білки борошном, намагаючись, щоб "хмара" не осіла.

У фіналі суфле викладають у форму для випікання зверху на варення і випікають у духовці протягом восьми хвилин за температури 180 °C.

Готовий десерт перед дегустацією Клопотенко рекомендує посипати цукровою пудрою.


Не робіть так! Названо ТОП-7 речей, які зроблять будь-який інтер'єр дешевим

неділя, 12 травень 2024, 21:30

Якщо ви хочете створити інтер'єр, який мав би дорогий вигляд, варто відмовитися від деяких речей. Нині вже не в моді набори меблів, які колись були на піку популярності. Дизайнери радять поєднувати різні предмети, які мають одну-дві спільні риси. Напри...

Секрет досвідчених господинь! ТОП-5 хитрощів, які покращать смак червоного борщу

неділя, 12 травень 2024, 21:12

Червоний борщ – найспірніша страва. Якщо приготувати його абияк, то його правильно буде назвати супом з буряком. Однак є хитрощі, які допоможуть врятувати страву навіть у останній момент. Хитрість перша. Говорять, що варити борщ треба неодмінно з м’ясо...