Як приготувати печінку з яблуками в духовці за півгодини

Якщо ви полюбляєте печінку, приготуйте її за цим рецептом, має сподобатись всім домочадцям, передають Патріоти України.

Продукти:

  • куряча печінка – 0,7 кг;
  • яблука (кисло-солодкий сорт) – 3-4 середні плоди;
  • цибуля – 4 цибулини;
  • сіль та чорний перець;
  • мускатний горіх – щіпка;
  • вершкове масло – 20 г.

Покрокове приготування

  1. У глиняні горщики (форму для запікання) закладають шар цибулі, яку нарізали півкільцями.
  2. Далі нарізають шматочками яблука. Від шкірки не обов’язково їх очищати. Яблука складають другий шар. Кисло-солодкі плоди ідеально поєднуються з печінкою. Але можна використовувати і солодкі сорти – тут все залежить від фантазії та вподобань кулінара.
  3. Потім нарізають печінку та викладають третім шаром. Вміст горщиків (форми для запікання) солять та додають мускатний горіх.
  4. Далі повторюють викладку інгредієнтів: цибуля, яблука, печінка. Зверху викладіть яблучні шматочки.
  5. Додають вершкове масло та ставлять у духовку, розігріту до 180 градусів. Запікається страва приблизно 30 хв. Додатково заливати воду не потрібно. Яблука та печінка виділять достатньо рідини.

Може бути отрутою! Названо небезпечну рибу, яку продають в українських магазинах

вівторок, 20 травень 2025, 18:48

На полицях українських супермаркетів можна знайти чимало видів риби - замороженої, копченої, солоної. Але мало хто знає, що деякі з них можуть бути небезпечними для здоров’я. РБК-Україна (проект Styler) розповідає, яка риба може бути справжньою отрутою...

Господиням на замітку! Фахівці розповіли, як часто потрібно мити холодильник

вівторок, 20 травень 2025, 18:22

Холодильник відіграє ключову роль у щоденному побуті, адже саме в ньому зберігаються продукти, термін придатності яких завдяки належним умовам значно подовжується. Щоб прилад залишався ефективним і надійним, він потребує регулярного та дбайливого догля...