Головною особливістю корисної піци є відсутність борошна та стандартного тіста. Замість цього використовується курка, кіноа, шпинат, батат і навіть кольорова капуста, передають Патріоти України.
За словами дієтолога Марти Морено, борошно – це продукт, яким не слід зловживати. В даний час воно і так надмірно використовується, проте харчування повинно ґрунтуватися на свіжих продуктах.
Піца на основі з цвітної капусти
Інгредієнти:
- 400 г сирої цвітної капусти
- 100 г тертого сиру або м'якого козячого
- 2 яйця
- Гімалайська сіль
- Перець
- Томатний соус
- Печериці
- Обсмажені гриби
- Козячий сир
- Моцарела
- Орегано
- Цибуля
Приготування:
- Розігріти духовку до 220 °С.
- Цвітну капусту подрібнити в м'ясорубці (її не потрібно сильно перебивати, вона повинна залишитися у вигляді рисових зерен).
- Якщо вона надто волога, слід промокнути її кухонним папером, щоб ввібрати зайву рідину, а потім змішати з іншими інгредієнтами.
- Перекласти суміш на папір для випічки та розрівняти до кінцевого стану (можна використовувати ложку). Поставити в духовку на 20 хвилин.
- Витягнути та додати всі інгредієнти. Запікати при 180 °С протягом 5-10 хвилин.
Піца на основі зі шпинату
Інгредієнти:
- 110 г свіжого листя шпинату
- 60 г вівсяних пластівців
- 2 великих яйця
- 140 г ніжного сиру
- Сіль і перець за смаком
Для начинки:
До улюбленого томатного соусу можна додати такі комбінації продуктів, як: ананас і свинина, рукола з хамоном Серрано і томатами черрі або асорті з овочів.
Приготування:
- Збити все в кухонному комбайні (або за допомогою міксера) і викласти на попередньо змащений оливковою олією папір для випічки.
- Поставити в духовку, нагріту до 180 ºC.
- Почекати, поки підсмажиться (близько 10-15 хвилин).
- Коли основа буде добре зніматися, можна перевернути її перед тим, як викладати інші інгредієнти.
- Додавши те, що найбільше подобається, піцу потрібно знову поставити в духовку до повної готовності. Останнім штрихом стане вибір режиму "гриль".
Піца на основі з курки
Інгредієнти:
- 250 г курки (одна грудка)
- 30 г сиру (тертого)
- Орегано, базилік
- Сіль
Для начинки:
- Томатний соус
- Тертий сир
- Хамон
- Яйце
Приготування:
- Нарізати курку та помістити її в кухонний комбайн.
- Додати сир, сіль і спеції, потім збити до однорідного стану.
- Накрити пергаментним папером і змастити невеликою кількістю оливкової олії.
- Помістити суміш на папір і накрити зверху іншим шаром паперу.
- За допомогою качалки акуратно розкатати, щоб сформувати плоску основу (можна зробити її круглою або прямокутною).
- Видалити папір зверху і, якщо є бажання, обрізати край ножем, щоб зробити красивішу форму.
- Випікати 10 хвилин при температурі 180 °C в попередньо розігрітій духовці.
- Вийняти та розподілити томатний соус на основі, а потім додати сир, шинку та зробити отвір в центрі, щоб помістити яйце. Приправити яйце сіллю, а решту – орегано.
- Випікати від 7 до 10 хвилин, в залежності від того, яке яйце більше подобається.
Піца на основі з батату (солодкої картоплі)
Інгредієнти:
- 150 г батату солодкої картоплі (солодкої картоплі)
- Фіолетова цибуля
- Кабачок
- Кукурудза
- Помідори черрі
- Сир фета
- Паприка за смаком
- Оливкова олія
- Сіль
Приготування:
- Попередньо розігріти духовку.
- Нарізати батат на дуже тонкі скибочки.
- Помістити овочевий папір на деко і розкласти нарізані листи у формі кола, злегка накладаючи один на одного.
- Скропити олією і поставити на 10 хвилин в духовку при 180 ºС.
- Вийняти основу та покласти бажану начинку. Батат добре поєднується з невеликою кількістю сиру фета, солодкою паприкою та оливковою олією.
- Випікати ще 10 хвилин.
Піца на основі з кіноа
Інгредієнти:
- 200 г кіноа (суха)
- 60 г води
- 1 чайна ложка солі
- 1 г сушеного орегано
- 2 столові ложки оливкової олії
Для начинки:
- 2 помідори (або томатний соус)
- 1 куля моцарели
- Базилік
- Рукола
- Перець (за бажанням)
Приготування:
- Добре вимити кіноа, помістити в миску і залити гарячою водою. Дати постояти 30 хвилин.
- Через деякий час знову промити і залишити його в ситі.
- Додати кіноа, воду, сіль, масло і орегано в стакан блендера. Подрібнити, поки не вийде гладке тісто, практично без грудочок.
- Змастити пергаментний папір оливковою олією,оскільки це допоможе запобігти прилипанню тіста.
- Для тіста краще використовувати 2 дека, і в кожному з них зробити коло, щоб вони не злипалися.
- Випікати 10 хвилин при температурі 220 градусів.
- Вийняти, перевернути тісто, додати нарізаний помідор (або томатну пасту), моцарелу, листя базиліка і трохи перцю (за бажанням).
- Відправити назад в духовку до золотисто-коричневого кольору (близько 10 хвилин). Деко повинно бути якомога нижче в духовці.
- Перед подачею додати кілька листочків руколи.
Цей простий візуальний тест розкаже вам, чи збудуться ваші найзаповітніші бажання. передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Подивіться на картинку внизу і виберіть одну зі сніжинок. Так ви дізнаєтеся, чи стане 2025 рік тим, у якому здійсниться в...
Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...