Як приготувати піцу без борошна: ТОП-5 корисних рецептів (фото)

Головною особливістю корисної піци є відсутність борошна та стандартного тіста. Замість цього використовується курка, кіноа, шпинат, батат і навіть кольорова капуста, передають Патріоти України.

За словами дієтолога Марти Морено, борошно – це продукт, яким не слід зловживати. В даний час воно і так надмірно використовується, проте харчування повинно ґрунтуватися на свіжих продуктах.

Піца на основі з цвітної капусти

Інгредієнти:

  • 400 г сирої цвітної капусти
  • 100 г тертого сиру або м'якого козячого
  • 2 яйця
  • Гімалайська сіль
  • Перець
  • Томатний соус
  • Печериці
  • Обсмажені гриби
  • Козячий сир
  • Моцарела
  • Орегано
  • Цибуля

Приготування:

  1. Розігріти духовку до 220 °С.
  2. Цвітну капусту подрібнити в м'ясорубці (її не потрібно сильно перебивати, вона повинна залишитися у вигляді рисових зерен).
  3. Якщо вона надто волога, слід промокнути її кухонним папером, щоб ввібрати зайву рідину, а потім змішати з іншими інгредієнтами.
  4. Перекласти суміш на папір для випічки та розрівняти до кінцевого стану (можна використовувати ложку). Поставити в духовку на 20 хвилин.
  5. Витягнути та додати всі інгредієнти. Запікати при 180 °С протягом 5-10 хвилин.

Піца на основі зі шпинату

Інгредієнти:

  • 110 г свіжого листя шпинату
  • 60 г вівсяних пластівців
  • 2 великих яйця
  • 140 г ніжного сиру
  • Сіль і перець за смаком

Для начинки:

До улюбленого томатного соусу можна додати такі комбінації продуктів, як: ананас і свинина, рукола з хамоном Серрано і томатами черрі або асорті з овочів.

Приготування:

  1. Збити все в кухонному комбайні (або за допомогою міксера) і викласти на попередньо змащений оливковою олією папір для випічки.
  2. Поставити в духовку, нагріту до 180 ºC.
  3. Почекати, поки підсмажиться (близько 10-15 хвилин).
  4. Коли основа буде добре зніматися, можна перевернути її перед тим, як викладати інші інгредієнти.
  5. Додавши те, що найбільше подобається, піцу потрібно знову поставити в духовку до повної готовності. Останнім штрихом стане вибір режиму "гриль".

Піца на основі з курки

Інгредієнти:

  • 250 г курки (одна грудка)
  • 30 г сиру (тертого)
  • Орегано, базилік
  • Сіль

Для начинки:

  • Томатний соус
  • Тертий сир
  • Хамон
  • Яйце

Приготування:

  1. Нарізати курку та помістити її в кухонний комбайн.
  2. Додати сир, сіль і спеції, потім збити до однорідного стану.
  3. Накрити пергаментним папером і змастити невеликою кількістю оливкової олії.
  4. Помістити суміш на папір і накрити зверху іншим шаром паперу.
  5. За допомогою качалки акуратно розкатати, щоб сформувати плоску основу (можна зробити її круглою або прямокутною).
  6. Видалити папір зверху і, якщо є бажання, обрізати край ножем, щоб зробити красивішу форму.
  7. Випікати 10 хвилин при температурі 180 °C в попередньо розігрітій духовці.
  8. Вийняти та розподілити томатний соус на основі, а потім додати сир, шинку та зробити отвір в центрі, щоб помістити яйце. Приправити яйце сіллю, а решту – орегано.
  9. Випікати від 7 до 10 хвилин, в залежності від того, яке яйце більше подобається.

Піца на основі з батату (солодкої картоплі)

Інгредієнти:

  • 150 г батату солодкої картоплі (солодкої картоплі)
  • Фіолетова цибуля
  • Кабачок
  • Кукурудза
  • Помідори черрі
  • Сир фета
  • Паприка за смаком
  • Оливкова олія
  • Сіль

Приготування:

  1. Попередньо розігріти духовку.
  2. Нарізати батат на дуже тонкі скибочки.
  3. Помістити овочевий папір на деко і розкласти нарізані листи у формі кола, злегка накладаючи один на одного.
  4. Скропити олією і поставити на 10 хвилин в духовку при 180 ºС.
  5. Вийняти основу та покласти бажану начинку. Батат добре поєднується з невеликою кількістю сиру фета, солодкою паприкою та оливковою олією.
  6. Випікати ще 10 хвилин.

Піца на основі з кіноа

Інгредієнти:

  • 200 г кіноа (суха)
  • 60 г води
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 г сушеного орегано
  • 2 столові ложки оливкової олії

Для начинки:

  • 2 помідори (або томатний соус)
  • 1 куля моцарели
  • Базилік
  • Рукола
  • Перець (за бажанням)

Приготування:

  1. Добре вимити кіноа, помістити в миску і залити гарячою водою. Дати постояти 30 хвилин.
  2. Через деякий час знову промити і залишити його в ситі.
  3. Додати кіноа, воду, сіль, масло і орегано в стакан блендера. Подрібнити, поки не вийде гладке тісто, практично без грудочок.
  4. Змастити пергаментний папір оливковою олією,оскільки це допоможе запобігти прилипанню тіста.
  5. Для тіста краще використовувати 2 дека, і в кожному з них зробити коло, щоб вони не злипалися.
  6. Випікати 10 хвилин при температурі 220 градусів.
  7. Вийняти, перевернути тісто, додати нарізаний помідор (або томатну пасту), моцарелу, листя базиліка і трохи перцю (за бажанням).
  8. Відправити назад в духовку до золотисто-коричневого кольору (близько 10 хвилин). Деко повинно бути якомога нижче в духовці.
  9. Перед подачею додати кілька листочків руколи.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...