Як приготувати піцу без борошна: ТОП-5 корисних рецептів (фото)

Головною особливістю корисної піци є відсутність борошна та стандартного тіста. Замість цього використовується курка, кіноа, шпинат, батат і навіть кольорова капуста, передають Патріоти України.

За словами дієтолога Марти Морено, борошно – це продукт, яким не слід зловживати. В даний час воно і так надмірно використовується, проте харчування повинно ґрунтуватися на свіжих продуктах.

Піца на основі з цвітної капусти

Інгредієнти:

  • 400 г сирої цвітної капусти
  • 100 г тертого сиру або м'якого козячого
  • 2 яйця
  • Гімалайська сіль
  • Перець
  • Томатний соус
  • Печериці
  • Обсмажені гриби
  • Козячий сир
  • Моцарела
  • Орегано
  • Цибуля

Приготування:

  1. Розігріти духовку до 220 °С.
  2. Цвітну капусту подрібнити в м'ясорубці (її не потрібно сильно перебивати, вона повинна залишитися у вигляді рисових зерен).
  3. Якщо вона надто волога, слід промокнути її кухонним папером, щоб ввібрати зайву рідину, а потім змішати з іншими інгредієнтами.
  4. Перекласти суміш на папір для випічки та розрівняти до кінцевого стану (можна використовувати ложку). Поставити в духовку на 20 хвилин.
  5. Витягнути та додати всі інгредієнти. Запікати при 180 °С протягом 5-10 хвилин.

Піца на основі зі шпинату

Інгредієнти:

  • 110 г свіжого листя шпинату
  • 60 г вівсяних пластівців
  • 2 великих яйця
  • 140 г ніжного сиру
  • Сіль і перець за смаком

Для начинки:

До улюбленого томатного соусу можна додати такі комбінації продуктів, як: ананас і свинина, рукола з хамоном Серрано і томатами черрі або асорті з овочів.

Приготування:

  1. Збити все в кухонному комбайні (або за допомогою міксера) і викласти на попередньо змащений оливковою олією папір для випічки.
  2. Поставити в духовку, нагріту до 180 ºC.
  3. Почекати, поки підсмажиться (близько 10-15 хвилин).
  4. Коли основа буде добре зніматися, можна перевернути її перед тим, як викладати інші інгредієнти.
  5. Додавши те, що найбільше подобається, піцу потрібно знову поставити в духовку до повної готовності. Останнім штрихом стане вибір режиму "гриль".

Піца на основі з курки

Інгредієнти:

  • 250 г курки (одна грудка)
  • 30 г сиру (тертого)
  • Орегано, базилік
  • Сіль

Для начинки:

  • Томатний соус
  • Тертий сир
  • Хамон
  • Яйце

Приготування:

  1. Нарізати курку та помістити її в кухонний комбайн.
  2. Додати сир, сіль і спеції, потім збити до однорідного стану.
  3. Накрити пергаментним папером і змастити невеликою кількістю оливкової олії.
  4. Помістити суміш на папір і накрити зверху іншим шаром паперу.
  5. За допомогою качалки акуратно розкатати, щоб сформувати плоску основу (можна зробити її круглою або прямокутною).
  6. Видалити папір зверху і, якщо є бажання, обрізати край ножем, щоб зробити красивішу форму.
  7. Випікати 10 хвилин при температурі 180 °C в попередньо розігрітій духовці.
  8. Вийняти та розподілити томатний соус на основі, а потім додати сир, шинку та зробити отвір в центрі, щоб помістити яйце. Приправити яйце сіллю, а решту – орегано.
  9. Випікати від 7 до 10 хвилин, в залежності від того, яке яйце більше подобається.

Піца на основі з батату (солодкої картоплі)

Інгредієнти:

  • 150 г батату солодкої картоплі (солодкої картоплі)
  • Фіолетова цибуля
  • Кабачок
  • Кукурудза
  • Помідори черрі
  • Сир фета
  • Паприка за смаком
  • Оливкова олія
  • Сіль

Приготування:

  1. Попередньо розігріти духовку.
  2. Нарізати батат на дуже тонкі скибочки.
  3. Помістити овочевий папір на деко і розкласти нарізані листи у формі кола, злегка накладаючи один на одного.
  4. Скропити олією і поставити на 10 хвилин в духовку при 180 ºС.
  5. Вийняти основу та покласти бажану начинку. Батат добре поєднується з невеликою кількістю сиру фета, солодкою паприкою та оливковою олією.
  6. Випікати ще 10 хвилин.

Піца на основі з кіноа

Інгредієнти:

  • 200 г кіноа (суха)
  • 60 г води
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 г сушеного орегано
  • 2 столові ложки оливкової олії

Для начинки:

  • 2 помідори (або томатний соус)
  • 1 куля моцарели
  • Базилік
  • Рукола
  • Перець (за бажанням)

Приготування:

  1. Добре вимити кіноа, помістити в миску і залити гарячою водою. Дати постояти 30 хвилин.
  2. Через деякий час знову промити і залишити його в ситі.
  3. Додати кіноа, воду, сіль, масло і орегано в стакан блендера. Подрібнити, поки не вийде гладке тісто, практично без грудочок.
  4. Змастити пергаментний папір оливковою олією,оскільки це допоможе запобігти прилипанню тіста.
  5. Для тіста краще використовувати 2 дека, і в кожному з них зробити коло, щоб вони не злипалися.
  6. Випікати 10 хвилин при температурі 220 градусів.
  7. Вийняти, перевернути тісто, додати нарізаний помідор (або томатну пасту), моцарелу, листя базиліка і трохи перцю (за бажанням).
  8. Відправити назад в духовку до золотисто-коричневого кольору (близько 10 хвилин). Деко повинно бути якомога нижче в духовці.
  9. Перед подачею додати кілька листочків руколи.

А ви це знали? У яку воду треба засипати гречку - холодну чи окріп

четвер, 23 січень 2025, 16:30

Професійні кухарі розкрили секрет, як приготувати ідеальну гречану кашу, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Гречка – це традиційна страва практично для кожної української родини. І досвідчені господині мають свої секрети приготування цієї ...

Це може здивувати! Які фрукти та овочі потрібно їсти зі шкіркою

четвер, 23 січень 2025, 13:00

Хоча наші мами та бабусі вчили нас викидати шкірки від овочів та фруктів, існує шість продуктів, які чистити не потрібно, адже так вони містять більше поживних речовин, корисних для нашого організму. Про це розповідають в AllRecipes, передають Патріоти...