Як приготувати рибні котлети в духовці: Рецепт від Євгена Клопотенка

Рибні котлети в духовці - це дуже смачна і корисна страва. До того ж, за рахунок запікання у духовці замість смаження, котлети виходять дуже дієтичними, передають Патріоти України.

Своїм рецептом приготування такої страви поділився відомий український кулінар Євген Клопотенко.

"Такі котлети ідеально підійдуть для дітей, адже всі інгредієнти тут максимально корисні. Минтай з Аляски містить велику кількість вітамінів і корисних мікроелементів. До того ж котлети не смажаться, а запікаються, що зберігає максимум корисних властивостей", - запевнив Клопотенко.

Для приготування котлет вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • минтай — 2 філе;
  • панірувальні сухарі — 3 ст. л.;
  • вода — 200 мл;
  • яєчний жовток — 1 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • буряк (залежно від розміру) — 1-2 шт.;
  • сіль та перець - за смаком.

Як приготувати рибні котлети з минтая

Філе риби треба розморозити, дати воді стекти, а потім пропустити через м'ясорубку. Одну цибулину і одну моркву треба почистити та порізати на такі шматки, які помістяться в м'ясорубку. Додайте овочі до рибного фаршу.

Панірувальні сухарі замочіть в холодній воді (100 мл буде достатньо) і залиште на 5-7 хвилин, щоб вони встигли набрякнути. Потім сухарі додайте до фаршу, посоліть і поперчіть за смаком, ретельно все перемішайте. Також додайте один жовток і ще раз добре вимішайте фарш.

Буряк треба почистити та порізати слайсами товщиною 3-4 мм. Отримані слайси викладіть на дно форми для запікання, покривши ними дно. Можна трохи посолити шматочки буряка. Далі сформуйте з фаршу невеликі котлетки і викладіть на бурякову "подушку". Додайте в форму 100 мл води і поставьте у духовку, розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...