Як приготувати смачні гриби з зеленню

Гриби володіють антибактеріальною функцію, а також сприяють зміцненню імунної системи. Також, гриби є джерелом таких вітамінів: D, B 12, калій, селен, які важливі для нормального функціонування нашого організму. Про користь зелені нам теж відомо. Тому готуємо та смакуємо, передають Патріоти України.

Подробиці

Інгредієнти:

  • гриби – 400 г
  • цибуля – 1 шт
  • часник – 2 зубчики
  • рукола (або шпинат) – 50 г
  • горіхи – 2 ст. л.
  • насіння коріандру – 1/3 ч. л.

Готуємо:

  1. Цибулю ріжемо кільцями, викладаємо на пательню, змащену олією та починаємо обсмажувати. Вогонь має бути невеликий, тому що цибуля має залишитися прозорою.
  2. Коли цибуля стане м’якою, додаємо дрібно нарізаний часник.
  3. Через 2 хвилини додати гриби. Якщо сковорода маленька, то вони почнуть одразу віддавати багато води, тушкуватись і ставати «гумовими». Краще тоді розділити на 2 порції.
  4. Через 15 хвилин додаємо горішки, подрібнене насіння коріандру, солимо й перчимо. Обсмажуємо 3 хвилини.
  5. Додаємо руколу, вимикаємо вогонь, знімаємо страву з кухонної плити. Якщо в страві не рукола, а шпинат – залишаємо на вимкненій плиті, тому що він більш жорсткий.

"Найбільший ворогу": Названо їжу, яка прискорює старіння і "псує" шкіру

вівторок, 26 серпень 2025, 10:50

Зовнішність напряму залежить від того, що ми щодня їмо. Деякі звичні продукти непомітно прискорюють процеси старіння, провокуючи запальні реакції, висипання та втрату еластичності шкіри, передають Патріоти України. Вчені й дерматологи наголошують: їжа ...

Чому всі почали пити імбирний чай: ТОП-5 науково обґрунтованих причин

вівторок, 26 серпень 2025, 10:15

Імбирний чай - не лише ароматний напій з пряним, гострим смаком, а й справжня скарбниця користі для здоров’я. Його традиційно використовували в аюрведі та китайській медицині, а сучасні дослідження підтверджують його позитивний вплив на організм, перед...