Як приготувати смачні курячі стегна з картоплею та овочами

Курка є справжнім порятунком для господинь, оскільки птицею завжди можна порадувати домашніх смачною та ситною їжею. Пам’ятайте, що курка буде кориснішою, ніж традиційне червоне м’ясо, оскільки воно може спровокувати розвиток онкологічних захворювань. Найкориснішим способом приготування є запікання в духовці, тому ми пропонуємо вам приготувати апетитну та корисну курочку з овочами, передають Патріоти України.

Які продукти нам знадобляться для рецепту:

  • 6 курячих стегон;
  • 3 великі картоплини;
  • 2 середні морквини;
  • 1 велика цибулина;
  • трохи селери та іншої свіжої зелені;
  • оливкова олія;
  • сіль та спеції на ваш розсуд;
  • сушені пряні трави.

Як готувати:

Спочатку нам потрібно підготувати курку. Стегна слід вимити, висушити за допомогою паперового рушника та замаринувати за допомогою пряних трав. Залишіть курку хоча б хвилин на 40, щоб вона просочилася ароматними спеціями.

Тим часом готуємо овочі – промиваємо та чистимо. Картоплю та моркву нарізати слайсами, подрібнити цибулю, селера та зелень.

Овочі з’єднати та заправити оливковою олією, сіллю та вибраними спеціями.

Потім викласти в ємність для запікання. Потім додаємо курку. Розігріти духовку до 200 градусів, обернути нашу страву фольгою та готувати 40-50 хвилин.

Після позбавляємося фольги і запікаємо при тій же температурі приблизно 15 хвилин.

При подачі прикрасити свіжою та ароматною зеленню.

Джерело: ПростоВей

Секрет господинь! Що додати у фарш, щоб курячі котлети були соковиті

четвер, 29 серпень 2024, 9:15

Котлети з курячого філе часто бувають сухі, але якщо приготувати за цим рецептом, то ви отримаєте соковиті, ніжні, м’які м’ясні вироби. Один інгредієнт може з пісного філе зробити ідеальний фарш, передають Патріоти України. Класично додайте в перемелен...

Це справді працює! Як знову зробити сухий хліб м’яким і смачним

четвер, 29 серпень 2024, 8:14

Добра та господиня, яка купує рівно стільки хліба, скільки потрібно. І тут домочадцям завжди вистачає цього продукту. При цьому вони встигають з’їдати хлібобулочний виріб до того, як він почав псуватися. Однак іноді помилки може припуститися навіть дос...