16 лютого святкують Міжнародний день млинців, а ці ласощі полюблять всі - як дорослі, так і діти. Їх можна зробити солодкими або солоними, а також придумати до них величезну кількість начинок - з Нутеллою, джемом, сиром і навіть з червоною ікрою, передають Патріоти України.
Інгредієнти: кефір (2 склянки), пшеничне борошно (2 склянки), яйця (2 шт.), сода (1/2 ч. л.), рослинна олія (3 ст. л.), окріп (1 склянка), вершкове масло (для смаження).
Приготування:
У мисці змішуємо борошно, яйця і кефір. Ретельно збиваємо вінчиком отриману масу.
В окрему ємність наливаємо окріп, кидаємо в нього соду і розмішуємо, потім виливаємо в тісто. Даємо йому постояти 5-10 хвилин. Якщо ви хочете, щоб млинці вийшли солодкими, додайте також цукор або ванільний цукор.
Перед тим, як випікати, додаємо в тісто рослинну олію.
Розігріваємо сковороду з сумішшю вершкової та рослинної олій. Виливаємо на сковороду порцію тіста і рівномірно розподіляємо її по всій поверхні. Як тільки скоринка підрум'яниться, перевертаємо млинець.
Випікаємо млинці з двох сторін - приблизно по 1-2 хвилини з кожної.
Подаємо з варенням, джемом або Нутеллою.
Інгредієнти: молоко (500 мл), яйця (3 шт.), борошно (200 г), масло вершкове або рослинна олія (2 ст. л.), цукор (2 ст. л.), сіль (1/2 ч. л.).
Приготування:
У миску розбиваємо яйця, додаємо до них цукор і сіль, перемішуємо міксером, вінчиком або просто виделкою.
Додаємо частину молока (100-150 мл), продовжуючи перемішувати.
Просіваємо борошно через сито. Додаємо його в тісто, збиваємо.
У нас вийшло достатньо густе тісто - тому додаємо молоко, що залишилося. Якщо воно рідке - додаємо трохи борошна, і навпаки, якщо густе - трохи молока.
Розтоплюємо вершкове масло - наприклад, у мікрохвильовій печі. Додаємо його в тісто.
Розігріваємо сковороду і змащуємо її вершковим маслом або рослинною олією.
Наливаємо тісто на сковороду і одночасно обертаємо її так, щоб воно покрило дно рівним тонким шаром. Як тільки млинець підрум'яниться, перевертаємо його за допомогою силіконової лопатки.
Смажимо з другої сторони, потім робимо цю ж процедуру знову з новим млинчиком.
Млинці викладаємо на велику тарілку і зверху накриваємо кришкою. Також їх можна змащувати вершковим маслом.
Подавати з сиром, сметаною, згущеним молоком, варенням.
Інгредієнти: молоко (250 мл), яйця (2 шт.), масло вершкове (40 г для тіста + 20 г для смаження), борошно (130 г), сіль (1-2 ч. л.).
Приготування:
Борошно просіваємо через сито.
У глибокій мисці яйця збиваємо з сіллю, додаємо борошно - поступово, продовжуючи збивати все разом.
У каструлі трохи підігріваємо молоко. Додаємо його в тісто, перемішуємо.
Ставимо тісто на 20-30 хвилин в холодильник.
Після того, як тісто трохи постояло, розтоплюємо вершкове масло - це можна зробити за допомогою мікрохвильової печі. Додаємо його в тісто.
Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю масла. Виливаємо порцію тіста так, щоб воно тонким шаром розподілилося по всій поверхні сковороди.
Смажимо приблизно по 1 хвилині з кожної сторони.
Можна подавати з червоною ікрою, овочами, м'ясною начинкою, сиром і зеленню.
Не всі дрова однаково придатні для використання в різних типах опалювального обладнання, передають Патріоти України. Кожна порода дерева відрізняється характерною щільністю структури, тому не всі дрова однаково придатні для опалення. Які дрова найкраще...
Цей простий візуальний тест розкаже вам, чи збудуться ваші найзаповітніші бажання. передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Подивіться на картинку внизу і виберіть одну зі сніжинок. Так ви дізнаєтеся, чи стане 2025 рік тим, у якому здійсниться в...