Як приготувати смачні млинці та не зіпсувати їх: ТОП-3 перевірені рецепти

16 лютого святкують Міжнародний день млинців, а ці ласощі полюблять всі - як дорослі, так і діти. Їх можна зробити солодкими або солоними, а також придумати до них величезну кількість начинок - з Нутеллою, джемом, сиром і навіть з червоною ікрою, передають Патріоти України.

  • Млинці на кефірі

Інгредієнти: кефір (2 склянки), пшеничне борошно (2 склянки), яйця (2 шт.), сода (1/2 ч. л.), рослинна олія (3 ст. л.), окріп (1 склянка), вершкове масло (для смаження).

Приготування:

У мисці змішуємо борошно, яйця і кефір. Ретельно збиваємо вінчиком отриману масу.

В окрему ємність наливаємо окріп, кидаємо в нього соду і розмішуємо, потім виливаємо в тісто. Даємо йому постояти 5-10 хвилин. Якщо ви хочете, щоб млинці вийшли солодкими, додайте також цукор або ванільний цукор.

Перед тим, як випікати, додаємо в тісто рослинну олію.

Розігріваємо сковороду з сумішшю вершкової та рослинної олій. Виливаємо на сковороду порцію тіста і рівномірно розподіляємо її по всій поверхні. Як тільки скоринка підрум'яниться, перевертаємо млинець.
Випікаємо млинці з двох сторін - приблизно по 1-2 хвилини з кожної.

Подаємо з варенням, джемом або Нутеллою.

  • Млинці на молоці

Інгредієнти: молоко (500 мл), яйця (3 шт.), борошно (200 г), масло вершкове або рослинна олія (2 ст. л.), цукор (2 ст. л.), сіль (1/2 ч. л.).

Приготування:

У миску розбиваємо яйця, додаємо до них цукор і сіль, перемішуємо міксером, вінчиком або просто виделкою.

Додаємо частину молока (100-150 мл), продовжуючи перемішувати.

Просіваємо борошно через сито. Додаємо його в тісто, збиваємо.

У нас вийшло достатньо густе тісто - тому додаємо молоко, що залишилося. Якщо воно рідке - додаємо трохи борошна, і навпаки, якщо густе - трохи молока.

Розтоплюємо вершкове масло - наприклад, у мікрохвильовій печі. Додаємо його в тісто.

Розігріваємо сковороду і змащуємо її вершковим маслом або рослинною олією.

Наливаємо тісто на сковороду і одночасно обертаємо її так, щоб воно покрило дно рівним тонким шаром. Як тільки млинець підрум'яниться, перевертаємо його за допомогою силіконової лопатки.

Смажимо з другої сторони, потім робимо цю ж процедуру знову з новим млинчиком.

Млинці викладаємо на велику тарілку і зверху накриваємо кришкою. Також їх можна змащувати вершковим маслом.

Подавати з сиром, сметаною, згущеним молоком, варенням.

  • Солоні млинці

Інгредієнти: молоко (250 мл), яйця (2 шт.), масло вершкове (40 г для тіста + 20 г для смаження), борошно (130 г), сіль (1-2 ч. л.).

Приготування:

Борошно просіваємо через сито.

У глибокій мисці яйця збиваємо з сіллю, додаємо борошно - поступово, продовжуючи збивати все разом.

У каструлі трохи підігріваємо молоко. Додаємо його в тісто, перемішуємо.

Ставимо тісто на 20-30 хвилин в холодильник.

Після того, як тісто трохи постояло, розтоплюємо вершкове масло - це можна зробити за допомогою мікрохвильової печі. Додаємо його в тісто.

Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю масла. Виливаємо порцію тіста так, щоб воно тонким шаром розподілилося по всій поверхні сковороди.

Смажимо приблизно по 1 хвилині з кожної сторони.

Можна подавати з червоною ікрою, овочами, м'ясною начинкою, сиром і зеленню.

Джерело: Апостроф

От у чому секрет! Навіщо під час варіння бульйону досвідчені господині додають оцет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:15

Зазвичай бульйон з’являється у нашому раціоні в основному для того, щоб покращити стан здоров’я, передають Патріоти України. Ця страва вважається неймовірно корисною. Тому бульйон часто входить у рекомендації дієтичного харчування, а також допомагає шв...

А ви це знали? Навіщо досвідчені кухарі при варінні м’яса додають лушпиння цибулі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:15

Відварене м’ясо не назвеш найпопулярнішою стравою, оскільки господині надають перевагу готуванні його на грилі або подачі в смаженому вигляді. Однак варіння набагато корисніше, передають Патріоти України. При правильному підході відварене м’ясо виходит...