Старовинний рецепт від відомого кулінара: Як приготувати смачні огірки на зиму

Відомий кулінар, суддя шоу "Мастершеф" Тетяна Литвинова поділилася старовинним, смачним та корисним одеським рецептом солоних огірків на зиму. Огірки за таким рецептом готуються швидко та вдаються хрусткими, поділилася експерт на своєму каналі в YouTube, передають Патріоти України.

Литвинова додала, що для приготування солоних огірків знадобиться до 20 хв.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування солоних огірків:

  • Огірки, яких має вистачити для заповнення 3-літрової банки. Розмір огірків бути близько 10 см, пухирці мають бути рівномірними й темними.
  • Гострий перець – 1 штука (за бажанням).
  • Часник – 1-2 зубчики.
  • Листя хрону, вишні й зелень кропу (по 2 гілочки).
  • Розсіл – на 1 л води – 1 столова ложка солі (не можна використовувати йодовану сіль).

Етапи приготування солоних огірків на зиму:

  • Залийте огірки на кілька годин холодною водою (краще – на ніч). Вода обов'язково має бути очищеною.
  • Злийте холодну воду та залийте огірки окропом.
  • Зробіть розсіл – влийте у банку гарячу воду, всипте 3 столові ложки солі та розчиніть її;
  • Залийте в банку очищену холодну воду, після цього у банці має бути три літри розсолу;
  • Покладіть огірки у порожню банку, її не потрібно повністю заповнювати.
  • Покладіть на огірки листя вишні, хрону, зелень кропу, очищений часник та червоний перець.
  • Залийте огірки розсолом та закрийте кришкою.
  • Такі солоні огірки можна зберігати упродовж всієї зими у холодильнику чи у погребі.

Секрет досвідчених господинь! У чому замочити магазинну курку, щоб позбавитися шкідливих речовин

вівторок, 23 квітень 2024, 18:10

Багато хто знає, що м’ясо курей, вирощених на птахофабриках, містить гормони росту та антибіотики. Крім того, щоб тушки зберігалися довше, їх обробляють спеціальними консервантами. Щоб видалити шкідливі речовини з м’яса птиці, слід скористатися розсоло...

Діти оцінять! Шоколадні яйця до великоднього столу - рецепт, який точно здивує

вівторок, 23 квітень 2024, 17:44

Фудблогерка Валерія Велігура перед Великоднем порадила фоловерам спробувати приготувати шоколадні яйця до святкового столу, передають Патріоти України. «Повітряний шоколадний мус… Глазур з горішками… Такий десерт точно здивує ваших близьких», — ствердж...