9 лютого у всьому світі святкують Міжнародний день піци. Звичайно, ви можете замовити готову страву з ресторану, але значно цікавіше приготувати її вдома самостійно, передають Патріоти України.
Інгредієнти для тіста: яйця (2 шт.), сметана (5 ст. л.), майонез (4 ст. л.), борошно пшеничне (9 ст. л.).
Інгредієнти для начинки: шинка, ковбаса (150 г), помідори (1-2 шт.), гриби мариновані (5-10 шт.), цибуля (½ шт.), сир твердий (150 г), кетчуп (4 ст. л.), зелень.
Приготування:
Ковбасу або шинку необхідно заздалегідь порізати на невеликі кубики.
Помідор і цибулю миємо під проточною водою, чистимо і ріжемо.
Сир тремо на крупній терці.
Беремо глибоку миску і розбиваємо туди яйця, додаємо майонез і сметану, поступово додаємо борошно, перемішуємо. Тісто має вийти за консистенцією як сметана.
Сковороду змащуємо рослинним або вершковим маслом, добре розігріваємо і виливаємо на неї тісто.
Коли тісто трохи підсмажиться, змащуємо його кетчупом або томатним соусом, викладаємо цибулю, ковбасу, мариновані гриби і помідори. Зверху все щедро посипаємо сиром.
Накриваємо кришкою і готуємо на маленькому вогні ще 10 хвилин.
Інгредієнти для тіста: тепла вода (200 мл), цукор (1,5 ч. л.), сіль (0,5 ч. л.), сухі дріжджі (1,5 ч. л.), борошно (300 г), рослинна олія (2 ст. л.).
Інгредієнти для начинки: куряче філе (1 шт.), кетчуп або томатний соус (4 ст. л.), цибуля червона (½ шт.), перець болгарський (½ шт.), моцарелла (125 г), помідор (1 шт.), рукола.
Приготування:
У миску всипати цукор, дріжджі, залити їх теплою водою і перемішати. Накрити її рушником або харчовою плівкою і поставити в тепле місце, щоб дріжджі почали підніматися.
Потім додати сіль, просіяне через сито борошно і рослинну олію. Все ретельно перемішати, замісити тісто - воно не повинно прилипати до рук. Скачати його в кулю, накрити рушником і знову поставити в тепле місце приблизно на 30-40 хвилин.
Поки тісто підходить, займемося начинкою.
Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо до майже повної готовності на сковороді.
Томат заливаємо окропом на 1 хвилину, зливаємо воду і знімаємо з нього шкірку. Ріжемо шматочками.
Лук миємо і чистимо, нарізаємо півкільцями.
Перець нарізаємо скибочками, а моцарелу - кружечками.
Тісто, яке вистоялося, розкачуємо. Переносимо тісто на деко - його попередньо необхідно змастити маслом або застелити пергаментним папером.
Змащуємо тісто томатним соусом, викладаємо курку, цибулю, перець і зверху моцарелу.
Випікаємо при температурі 180°С 15-20 хвилин.
Перед подачею прикрашаємо гілочками руколи.
Інгредієнти: лаваш (3 листа), сир твердий (200 г), сир сулугуні (100-150 г), цибуля, мариновані огірки (3-5 шт.), мисливські ковбаски (150 г), кетчуп (2-3 ст. л.), майонез (2-3 ст. л.).
Приготування:
Таку піцу можна зробити в духовці чи в мікрохвильовій печі.
Включаємо духовку - вона повинна розігрітися до 180°С.
Лук миємо, чистимо, ріжемо кубиками або півкільцями.
Мариновані огірки викладаємо на паперові рушники, щоб прибрати зайву вологу, потім нарізаємо.
Ковбаски також слід порізати, а сир натерти на терці.
Деко застилаємо пергаментом або змащуємо рослинною олією.
Викладаємо перший лист лаваша, змащуємо його майонезом і посипаємо натертим сиром.
Зверху кладемо другий лист лаваша з такою ж начинкою.
Третій лист - поверх двох попередніх, змащуємо кетчупом, викладаємо ковбаски, цибулю та мариновані огірки, щедро присипаємо сиром.
Випікаємо в духовці 10-15 хвилин або поки не розплавиться сир.
Не всі дрова однаково придатні для використання в різних типах опалювального обладнання, передають Патріоти України. Кожна порода дерева відрізняється характерною щільністю структури, тому не всі дрова однаково придатні для опалення. Які дрова найкраще...
Цей простий візуальний тест розкаже вам, чи збудуться ваші найзаповітніші бажання. передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Подивіться на картинку внизу і виберіть одну зі сніжинок. Так ви дізнаєтеся, чи стане 2025 рік тим, у якому здійсниться в...