Як приготувати соковите та смачне м'ясо: ТОП-3 лайфхаки від Ектора Хіменеса-Браво

Шеф-кухар та суддя шоу "МайстерШеф" Ектор Хіменес-Браво часто ділиться зі своїми підписниками в соціальних мережах рецептами та корисними кулінарними порадами. Так, кухар колумбійського походження розповів, що допоможе зберегти соковитість м'ясної страви, зазначають Патріоти України.

Маринад

Суддя проєкту "МастерШеф" радить спробувати маринад із гранатовим соком та апельсиновим фрешем. За його словами, така рідина добре розм'якшить м'ясо, наповнить його новим смаком та збереже соковитість.

Вакуум

Чим більше вакууму в місткості, де маринується м'ясо, тим він краще просочує! Ідеально для цього підійде герметичний пакет-слайдер.

Солити – наприкінці

За словами Ектора, це стосується більше смаження м'яса. Спочатку ти запечатуєш усі соки всередині, шляхом обсмажування, а солиш наприкінці. Тоді буде чистий смак м'яса, трохи підсолений по краях. Зі стейками так само — солимо в кінці, при подачі. "Всі ці поради зроблять вашу страву з м'яса ще соковитішою і багатограннішою на смак", — розповів Ектор.

Вчені назвали новий фактор, що вбиває серце навіть у тих, хто не курить і має нормальний тиск

вівторок, 2 вересень 2025, 23:10

Нове дослідження пояснило, чому "здорові" люди без високого тиску, діабету чи підвищеного холестерину все одно страждають від інфарктів та інсультів, передають Патріоти України. Виявилося, що причиною є хронічне запалення. Вчені з Mass General Brigham ...

А ви це знали? Які прилади не можна відключати від розетки

вівторок, 2 вересень 2025, 17:52

Останніми роками українці звикли вимикати побутові прилади з розетки, щоб заощадити електроенергію. Ще одна мотивація для такої поведінки - це бажання убезпечити дім від ймовірної пожежі. Однак існує цілий перелік пристроїв, які не варто відключати від...