Як приготувати тертий пиріг на маргарині: Простий рецепт на вихідні

Чимало господинь не люблять пекти, так як вважають, що це дуже складний і тривалий процес. Природно, якщо це торт Спартак або класичний Наполеон, то вам знадобляться особливі навички і багато часу, передають Патріоти України.

Інгредієнти: маргарин (250 г), борошно (2,5 склянки), варення (250 г), цукор (1 склянка), розпушувач (1 ч. л.), яйця (2 шт.), ванільний цукор (1-2 пакетика).

Приготування:

Беремо зручну миску, розбиваємо в неї яйця. Потім додаємо ванільний цукор або ванілін, а також цукор. Злегка перемішуємо все разом за допомогою вінчика. Беремо холодний маргарин і натираємо його на крупній терці прямо в миску зі збитими яйцями.

Потім додаємо розпушувач. Якщо у вас його немає, то кидаємо 0,5 чайної ложки соди, погашеної оцтом. Просіваємо через сито борошно, а потім поступово додаємо його до інших інгредієнтів.

Присипаємо робочу поверхню борошном і вимішуємо тісто руками. Потім відокремлюємо від нього невеликий шматочок і кладемо його в морозилку.

Все інше тісто за допомогою качалки розгортаємо в тонкий пласт і викладаємо на деко, застелене пергаментним папером або змащене вершковим маслом. Розрівнюємо тісто по всій поверхні, можна зробити невеликі бортики.

Зверху на тісто викладаємо будь-яке варення - воно не повинно бути занадто рідким. Заздалегідь розігріваємо духовку до 170-180°C. Беремо з морозилки шматочок тіста і натираємо його на крупній терці, посипаючи таким чином зверху пиріг.

Ставимо деко в гарячу духовку приблизно на 30 хвилин - поки не з'явиться рум'яна скоринка. Дістаємо, чекаємо, поки пиріг охолоне і подаємо до столу.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...