Як приготувати тісто для піци, яке можна зберігати в морозилці місяцями

Обожнюєте тоненьке тісто у піці, що подають у кафе? Тоді цей рецепт вам точно сподобається. Не тільки піцу, а й пиріжки чи рулети можна готувати – універсальне та просте в приготуванні, передають Патріоти України.

Подробиці

Для тіста треба взяти:

600 г просіяного борошна

1 ч.л. солі

8 г живих (мокрих) дріжджів

25 г цуру або навіть меду

450 мл теплої води

2 ст.л. олії

Як готувати тісто:

Просійте борошно і змішайте з сіллю та солодким інгредієнтом (медом або цукром). Додайте дріжджі та теплу воду (головне, щоб не окріп). Воду вливайте у декілька підходів, щоб тісто не було “забитим” та глевким. Після цього додайте олію, змастіть також нею руки та вимішуйте протягом 5 хвилин, доки тісто не буде липнути. Накрийте харчовою плівкою і залиште “відпочити” на 15 хвилин. Готово!

У холодильнику тісто може зберігатися протягом 3 днів, а в морозильній камері – до 3 місяців.

Пропорція розрахована на 4 піци діаметром 40 см.

Начинку обирайте на свій смак і готуйте піцу, мов із піцерії!

Народні прикмети на 26 серпня. Чому українці з давніх часів цього дня несли додому гроно горобини

вівторок, 26 серпень 2025, 7:06

26 серпня за новим церковним календарем (8 вересня за старим) - день пам'яті мучеників Адріана і Наталії. У народі день отримав назву Адріян Осінній і Наталя Вівсянниця. За старим календарним стилем - день пам'яті преподобного Максима Сповідника. . *...

Ви будете здивовані! Лікарі попереджають про небезпеку одного з найпопулярніших видів взуття

вівторок, 26 серпень 2025, 6:48

Крокси носять усі - від медиків, яким потрібне легке взуття на довгі зміни, до студентів, що цінують комфорт. Навіть фешн-блогери вміло вплітають їх у стильні луки. Але за цією популярністю ховається важливий нюанс, про який мало хто замислюється. Ліка...