Під час суворого посту у багатьох людей виникає чимало питань - починаючи від того, що приготувати вдома, і закінчуючи - що купити на перекус до кави, передають Патріоти України.
Інгредієнти: тепла вода (250 мл), сіль (щіпка), мед (2 ст. л.), цукор (100-120 г), рослинна олія без запаху (120 мл), борошно (2 склянки), сода (1 ч. л.).
Приготування:
Беремо глибоку миску і виливаємо в неї теплу воду, потім додаємо цукор, щіпку солі та мед.
Порада: Мед повинен бути рідким.
Перемішуємо солодку воду до тих пір, поки повністю не розчиниться цукор.
Потім додаємо рослинну олію.
Додаємо в тісто борошно і соду.
Порада: Обов'язково просівайте борошно, так як у пакет можуть потрапити різні камені, грудочки, нитки та інше сміття. Плюс ви насичуєте його киснем, що в подальшому позначиться на випічці.
Перемішуємо тісто ложкою - по консистенції воно повинно вийти як рідка сметана.
Порада: Тісто можна збити міксером на низьких оборотах.
Форму для кексу змащуємо рослинною олією або застилаємо пергаментом і виливаємо в неї тісто.
Заздалегідь розігріваємо духовку до 170°С, потім ставимо в неї форму і випікаємо 25-30 хвилин.
Порада: Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою або зубочисткою.
Після випічки дочекайтеся, поки кекс охолоне, перекладіть його в інший посуд.
Готовий кекс можна посипати цукровою пудрою або полити шоколадною глазур'ю.
Порада: Ви також можете спекти за цим рецептом порційні кекси, які зручно буде взяти з собою на прогулянку або на роботу, щоб пригостити колег.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...