Як приготувати вдома пісний медовий кекс: Рецепт і поради до Великого посту

Під час суворого посту у багатьох людей виникає чимало питань - починаючи від того, що приготувати вдома, і закінчуючи - що купити на перекус до кави, передають Патріоти України.

Інгредієнти: тепла вода (250 мл), сіль (щіпка), мед (2 ст. л.), цукор (100-120 г), рослинна олія без запаху (120 мл), борошно (2 склянки), сода (1 ч. л.).

Приготування:

Беремо глибоку миску і виливаємо в неї теплу воду, потім додаємо цукор, щіпку солі та мед.

Порада: Мед повинен бути рідким.

Перемішуємо солодку воду до тих пір, поки повністю не розчиниться цукор.

Потім додаємо рослинну олію.

Додаємо в тісто борошно і соду.

Порада: Обов'язково просівайте борошно, так як у пакет можуть потрапити різні камені, грудочки, нитки та інше сміття. Плюс ви насичуєте його киснем, що в подальшому позначиться на випічці.

Перемішуємо тісто ложкою - по консистенції воно повинно вийти як рідка сметана.

Порада: Тісто можна збити міксером на низьких оборотах.

Форму для кексу змащуємо рослинною олією або застилаємо пергаментом і виливаємо в неї тісто.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 170°С, потім ставимо в неї форму і випікаємо 25-30 хвилин.

Порада: Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою або зубочисткою.

Після випічки дочекайтеся, поки кекс охолоне, перекладіть його в інший посуд.

Готовий кекс можна посипати цукровою пудрою або полити шоколадною глазур'ю.

Порада: Ви також можете спекти за цим рецептом порційні кекси, які зручно буде взяти з собою на прогулянку або на роботу, щоб пригостити колег.

Народні прикмети на 12 червня. Щедрість буде винагороджена

четвер, 12 червень 2025, 7:05

12 червня за новим календарним стилем (25 червня - за старим) - день пам'яті преподобного Петра Афонського. Цього дня за старим календарним стилем - день пам'яті преподобного Ісаакія сповідника, ігумена обителі Далматської. . Петро Афонський жив у VII...

Не дайте себе отруїти! Як вибрати необроблену отрутохімікатами черешню

четвер, 12 червень 2025, 6:12

Жоден покупець, що поважає себе, не стане брати на ринку або в магазині свіжі фрукти і ягоди не дивлячись. Навіть поспіхом, але потрібно уважно оглянути плоди, якщо не на предмет псування, то на наявність ознак обробки хімічними препаратами. Ось що каж...