Під час суворого посту у багатьох людей виникає чимало питань - починаючи від того, що приготувати вдома, і закінчуючи - що купити на перекус до кави, передають Патріоти України.
Інгредієнти: тепла вода (250 мл), сіль (щіпка), мед (2 ст. л.), цукор (100-120 г), рослинна олія без запаху (120 мл), борошно (2 склянки), сода (1 ч. л.).
Приготування:
Беремо глибоку миску і виливаємо в неї теплу воду, потім додаємо цукор, щіпку солі та мед.
Порада: Мед повинен бути рідким.
Перемішуємо солодку воду до тих пір, поки повністю не розчиниться цукор.
Потім додаємо рослинну олію.
Додаємо в тісто борошно і соду.
Порада: Обов'язково просівайте борошно, так як у пакет можуть потрапити різні камені, грудочки, нитки та інше сміття. Плюс ви насичуєте його киснем, що в подальшому позначиться на випічці.
Перемішуємо тісто ложкою - по консистенції воно повинно вийти як рідка сметана.
Порада: Тісто можна збити міксером на низьких оборотах.
Форму для кексу змащуємо рослинною олією або застилаємо пергаментом і виливаємо в неї тісто.
Заздалегідь розігріваємо духовку до 170°С, потім ставимо в неї форму і випікаємо 25-30 хвилин.
Порада: Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою або зубочисткою.
Після випічки дочекайтеся, поки кекс охолоне, перекладіть його в інший посуд.
Готовий кекс можна посипати цукровою пудрою або полити шоколадною глазур'ю.
Порада: Ви також можете спекти за цим рецептом порційні кекси, які зручно буде взяти з собою на прогулянку або на роботу, щоб пригостити колег.
Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...
Не всі каструлі підходять для приготування їжі. Обираючи ємність, важливо враховувати матеріал, з якого він виготовлений. Це стосується зокрема алюмінієвого посуду, який все ще часто використовується на кухнях завдяки своїй довговічності та зручності. ...