Як приготувати вдома смачне хачапурі по-аджарськи: Кращий рецепт грузинської кухні

Кажуть, хачапурі придумали в горах на північному заході - перебуваючи далеко від дому, пастухи не мали можливості обідати чимось більш вишуканим. Згодом ця страва стала невід'ємною частиною грузинської кухні, передають Патріоти України.

Хачапурі по-аджарськи особливо красиве: з рум'яним тістом та сяючим жовтком всередині. Перед подачею в середину також кладуть пару шматочків масла, після чого перемішують сир і яйце. theLime ділиться простим рецептом приготування хачапурі в домашніх умовах.

Для приготування п'яти порцій хачапурі за цим рецептом нам знадобляться наступні інгредієнти: пшеничне борошно (550 г), сухі дріжджі (5 г), вершкове масло (45 г), яйця (6 шт), цукор (10 г), сир сулугуні (510 г), імеретинский сир (170 г), молоко (440 мл), рослинне масло (7 мл), сіль (за смаком).


Як приготувати хачапурі по-аджарськи:

Просійте 530 г борошна в глибоку миску, додайте дріжджі, сіль, цукор, молоко кімнатної температури, рослинне масло і 20 г м'якого вершкового масла. Ретельно все перемішайте до отримання однорідної маси (при необхідності можна додати близько 50 мл води). Накрийте посудину з тістом і залиште на 30-40 хвилин.

Розділіть тісто на п'ять порцій. Важливо: всі їх потрібно використовувати в приготуванні хачапурі відразу або помістити в холодильник.

Поки чекаєте готовності тесті, крупно натріть весь приготований сир, змішайте з яйцем і додайте 20 г вершкового масла. Майбутня начинка хачапурі має бути пухкою, тому можна обійтися і без масла, якщо сир сам по собі жирний.

Розкатайте п'ять порцій тіста качалкою так, щоб вийшли великі овали з товщиною близько 5 мм. Викладіть на порції тіста по 150 г сирної начинки, з'єднайте краї тіста та защипніть (правильний хачапурі нагадує за формою човник).

В середині кожної порції обережно розтягніть руками тісто, зробіть надріз довжиною близько 4 см та підверніть краї всередину хачапурі так, щоб начинку було добре видно.

Зробіть по периметру кілька проколів зубочисткою, щоб випустити повітря і помістіть порції в духовку, розігріту до максимальної температури, на 15 хвилин.

За 3-4 хвилин до готовності вийміть хачапурі з духовки, додайте до середини яйце та помістіть назад в духовку "доходити". Перед подачею обережно вкладіть в серединку по два маленьких шматочки вершкового масла.

А ви це знали? Як назвати подружку гарним українським словом

четвер, 25 квітень 2024, 11:22

Це слово походить з латинської мови, зокрема, від лексеми "колегіум", що означає "товариство, спільна служба, співробітництво", передають Патріоти України. Українська мова має надзвичайно багато цікавих слів, просто про них мало хто знає. Щоб збагатити...

Це здивує! Тест у картинці визначить, ким ви були в минулому житті

четвер, 25 квітень 2024, 11:12

У багатьох релігіях існують переконання, що людина приходить в цей світ знову і знову у новому тілі. Якщо ви вірите що життя дається не один раз, пропонуємо пройти цей тест, передають Патріоти України. Виберіть картинку, не замислюючись та не витрачаюч...