Як прискорити дозрівання болгарського перцю та отримати шикарний урожай: Простий і ефективний спосіб

Вирощування болгарського перцю - досить трудомісткий процес. Скільки б сил ви не вклали, урожай може зіпсувати погана погода, оскільки перець - теплолюбна культура, їй потрібно багато теплих і сонячних днів. Однак досвідчені городники знають, як прискорити дозрівання перцю, передають Патріоти України.

Отже, якщо перець на грядці тривалий час залишається зеленим, то можна вдатися до хитрощів, що "змусять" плід дозріти набагато швидше і допоможуть отримати хороший урожай. Крім того, овоч виросте солодщим і смачнішим. Для того, щоби домогтися такого результату, потрібно озброїтися секатором, правильно сформувати кущ і прибрати все непотрібне, що заважає овочу дозрівати.

Як формувати кущ перцю у відкритому ґрунті

Прискорити дозрівання плодів допоможе формування крони. Щоби рослина давала бічні пагони, які будуть плодоносити, а не витрачала сили на витягування у висоту, коронний бутон видаляють одразу. Для розвитку рослині досить 2-3 пагони. Решту - видаляють. Прищипуючи точки зростання зайвих пагонів, залишають по одному верхньому листу для кожного бутона. Якщо цього не зробити, плід не зможе розвиватися. Нижні безплідні пагони потрібно видалити разом з листям.

Також важливо враховувати, що крона перцю тендітна, тому потребує опори. У міру росту рослин, гілки, на яких формуються плоди, необхідно надійно фіксувати до опори.

Як прискорити дозрівання перцю в домашніх умовах

Щоби прискорити дозрівання перцю, бажано прибирати пасинки, непотрібне листя і зав'язі. Завдяки цьому перець віддаватиме всі сили і поживні речовини на дозрівання плодів.

Процедуру обрізки починають на початку третього тижня серпня і продовжують до кінця місяця. На початку вересня обрізати перець вже не можна.

Листя потрібно видаляти не все, а лише те, що закриває плоди від сонця. Ще одна умова для обрізки листя - плід повинен сформуватися, досягти потрібного розміру і почати фарбуватися.

Також видаляються так звані пасинки (у них листочки менші, ніж у звичайного листя, вони розгалужені, на них немає ані бутонів, ані зав'язей).

Також прискорити дозрівання перцю допомагає своєчасний збір врожаю. Якщо перець вже догрів, то знімайте плоди з кущів. Це дасть можливість сформуватися наступній хвилі врожаю, а біологічної зрілості перець може досягти, полежавши 2-3 дні на підвіконні або в теплому місці.

Як отримати хороший урожай солодкого перцю

Щоби перець дозрів швидше, потрібно зробити так, щоби рослина направляла поживні речовини не до листя, а до плодів. Для цього на високому стеблі за допомогою гострого ножа або леза зробіть наскрізний поздовжній надріз завдовжки 7-10 см на 15 см вище поверхні ґрунту і вставте в нього дерев'яну тріску товщиною 4-5 мм.

Таким чином зростання і розвиток куща повністю припиниться, а залишки поживних речовин підуть на дозрівання плодів, після чого рослина загине.Важливо! Це спосіб варто застосовувати, коли городні роботи майже завершено, а основний урожай вже зібрано.

Як зробити так, щоби перець почервонів

Коли плоди стали вже досить великими, але ще залишаються зеленими - саме час для калійної підгодівлі. Ось кілька варіантів:

  • перед поливом розсипати по грядці золу з розрахунку дві столові ложки на кущик;
  • розчинити в 10 літрах води одну чайну ложку сульфату калію;
  • розвести в 10 літрах води по дві чайних ложки суперфосфату і калійної солі.

Також забезпечити ґрунт додатковим калієм допоможуть звичайні бананові шкурки. Просто розкладіть їх на грядці під кущами перцю - вони прискорять дозрівання плодів.

А ви це знали? Скільки років можна зберігати консервацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:28

Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...

Просто оберіть картинку! Яким словом вас можна описати - тест на визначення особистості

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:12

У світі немає двох ідентичних особистостей, кожна людина неповторна і унікальна. Однак часто деякі риси характеру йдуть в парі. Тому уподобання людини можуть розповісти про її характер, передають Патріоти України. Цей простий тест визначить, яким слово...