
Домашні булочки можна готувати на різному тісті, навіть використовувати лаваш, листкове та тісто філо. Але якщо ви готуєте дріжджове тісто, тоді краще використовувати не сухі дріжджі, а вологі, передають Патріоти України.
Кулінарка Поліна поділилася в Instagram рецептом пишних та ароматних булочок з яблуками з горішками.
Інгредієнти:
Начинка:
Спосіб приготування:
1. Опара: до теплого молока додайте цукор та дріжджі, добре перемішайте і додайте 1 ст. л. борошна від загальної кількості, перемішайте і накрийте, залиште на 10-15 хвилин до утворення пухкої шапки на опарі.
2. До опари додайте жовток, розтоплене вершкове масло і в кілька етапів вводимо борошно, замісіть еластичне тісто.
3. Перекладіть тісто в змащену олією миску, накрийте і залиште підходити в теплому місці на 1-1,5 години.
4. Для начинки: на сковороді розтопіть вершкове масло, додайте цукор та яблука, обсмажте 5-6 хвилин і додайте корицю з горішками. Добре перемішайте та готуйте 10 хвилин, потім зніміть з вогню та охолодіть.
5. Тісто руками ще раз перемішайте і розділіть на 6-7 кульок і з них сформуйте булочки. Перекладіть на деко і накрийте харчовою плівкою (рушником), залиште на 15 хвилин.
6. Після цього змастіть жовтком і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Готові ще гарячі булочки накрийте вологим рушником на 10 хвилин!
Домогосподарства, які намагаються зекономити на рахунках за електроенергію, попередили, що вимикати Wi-Fi-роутер на ніч - не найкраща ідея. Експерти пояснюють, що така "економія" може обернутися повільнішим інтернетом, додатковими витратами та навіть р...
Найчастіше причина не в якості грибів, а в надмірному смаженні, особливо сушених білих грибів. Легке підрум’янення може зробити суп гірким, оскільки гіркота переходить у бульйон, передають Патріоти України.