Як пух: Пишні та повітряні булочки з яблуками та горіхами на ідеальному дріжджовому тісті

Домашні булочки можна готувати на різному тісті, навіть використовувати лаваш, листкове та тісто філо. Але якщо ви готуєте дріжджове тісто, тоді краще використовувати не сухі дріжджі, а вологі, передають Патріоти України.

Кулінарка Поліна поділилася в Instagram рецептом пишних та ароматних булочок з яблуками з горішками.

Інгредієнти:

  • молоко тепле – 120 мл
  • цукор – 1 ст. л.
  • дріжджі живі – 20 г
  • жовток – 1 шт.
  • борошно – 230-250 г
  • вершкове масло – 50 г

Начинка:

  • яблуко – 3 шт.
  • кориця – 1-2 ч. л.
  • вершкове масло – 20 г
  • волоські горіхи – 60-70 г
  • цукор – 2-3 ст. л.
  • борошно – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

1. Опара: до теплого молока додайте цукор та дріжджі, добре перемішайте і додайте 1 ст. л. борошна від загальної кількості, перемішайте і накрийте, залиште на 10-15 хвилин до утворення пухкої шапки на опарі.

2. До опари додайте жовток, розтоплене вершкове масло і в кілька етапів вводимо борошно, замісіть еластичне тісто.

3. Перекладіть тісто в змащену олією миску, накрийте і залиште підходити в теплому місці на 1-1,5 години.

4. Для начинки: на сковороді розтопіть вершкове масло, додайте цукор та яблука, обсмажте 5-6 хвилин і додайте корицю з горішками. Добре перемішайте та готуйте 10 хвилин, потім зніміть з вогню та охолодіть.

5. Тісто руками ще раз перемішайте і розділіть на 6-7 кульок і з них сформуйте булочки. Перекладіть на деко і накрийте харчовою плівкою (рушником), залиште на 15 хвилин.

6. Після цього змастіть жовтком і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

Готові ще гарячі булочки накрийте вологим рушником на 10 хвилин!

Накопичувати легко: ТОП-3 звички, які реально працюють і приносять гроші

понеділок, 20 жовтень 2025, 9:15

Заощаджувати буває складно, особливо якщо немає звички. Але навчитися цьому можна, як і будь-чому іншому. Ось три прості способи, які допоможуть помітити різницю на вашому рахунку вже за кілька місяців, передають Патріоти України. Найпростіший спосіб п...

Проблеми з травленням? Змініть свій вечерю - і сон стане спокійним

понеділок, 20 жовтень 2025, 8:12

Осінь - час, коли наш організм стає більш чутливим. Імунітет падає, самопочуття змінюється, а травна система особливо реагує на вечірній раціон. Часто неприємні симптоми - здуття, печія чи біль у шлунку - розбуджують нас посеред ночі, порушуючи відпочи...