Як пух: Пишні та повітряні булочки з яблуками та горіхами на ідеальному дріжджовому тісті

Домашні булочки можна готувати на різному тісті, навіть використовувати лаваш, листкове та тісто філо. Але якщо ви готуєте дріжджове тісто, тоді краще використовувати не сухі дріжджі, а вологі, передають Патріоти України.

Кулінарка Поліна поділилася в Instagram рецептом пишних та ароматних булочок з яблуками з горішками.

Інгредієнти:

  • молоко тепле – 120 мл
  • цукор – 1 ст. л.
  • дріжджі живі – 20 г
  • жовток – 1 шт.
  • борошно – 230-250 г
  • вершкове масло – 50 г

Начинка:

  • яблуко – 3 шт.
  • кориця – 1-2 ч. л.
  • вершкове масло – 20 г
  • волоські горіхи – 60-70 г
  • цукор – 2-3 ст. л.
  • борошно – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

1. Опара: до теплого молока додайте цукор та дріжджі, добре перемішайте і додайте 1 ст. л. борошна від загальної кількості, перемішайте і накрийте, залиште на 10-15 хвилин до утворення пухкої шапки на опарі.

2. До опари додайте жовток, розтоплене вершкове масло і в кілька етапів вводимо борошно, замісіть еластичне тісто.

3. Перекладіть тісто в змащену олією миску, накрийте і залиште підходити в теплому місці на 1-1,5 години.

4. Для начинки: на сковороді розтопіть вершкове масло, додайте цукор та яблука, обсмажте 5-6 хвилин і додайте корицю з горішками. Добре перемішайте та готуйте 10 хвилин, потім зніміть з вогню та охолодіть.

5. Тісто руками ще раз перемішайте і розділіть на 6-7 кульок і з них сформуйте булочки. Перекладіть на деко і накрийте харчовою плівкою (рушником), залиште на 15 хвилин.

6. Після цього змастіть жовтком і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

Готові ще гарячі булочки накрийте вологим рушником на 10 хвилин!

Справжній прорив! Нова дієта може знизити ризик деменції на 25% та уповільнити старіння

субота, 28 червень 2025, 18:05

Американські вчені опублікували масштабне дослідження, яке показало: дотримання спеціальної дієти під назвою MIND з 40 років значно знижує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Навіть початок цієї дієти після 60 років допомагає захистити...

Розставлено крапки над "і": Чи дійсно дерев’яні ложки небезпечно використовувати на кухні

субота, 28 червень 2025, 17:38

Дерев’яні ложки - звичний кухонний інструмент для багатьох. Вони не дряпають посуд, зручні у використанні та екологічні. Але в мережі все частіше з’являються застереження: мовляв, дерев’яні ложки - ідеальне середовище для бактерій і плісняви, передают...