Як пух: Пишні та повітряні булочки з яблуками та горіхами на ідеальному дріжджовому тісті

Домашні булочки можна готувати на різному тісті, навіть використовувати лаваш, листкове та тісто філо. Але якщо ви готуєте дріжджове тісто, тоді краще використовувати не сухі дріжджі, а вологі, передають Патріоти України.

Кулінарка Поліна поділилася в Instagram рецептом пишних та ароматних булочок з яблуками з горішками.

Інгредієнти:

  • молоко тепле – 120 мл
  • цукор – 1 ст. л.
  • дріжджі живі – 20 г
  • жовток – 1 шт.
  • борошно – 230-250 г
  • вершкове масло – 50 г

Начинка:

  • яблуко – 3 шт.
  • кориця – 1-2 ч. л.
  • вершкове масло – 20 г
  • волоські горіхи – 60-70 г
  • цукор – 2-3 ст. л.
  • борошно – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

1. Опара: до теплого молока додайте цукор та дріжджі, добре перемішайте і додайте 1 ст. л. борошна від загальної кількості, перемішайте і накрийте, залиште на 10-15 хвилин до утворення пухкої шапки на опарі.

2. До опари додайте жовток, розтоплене вершкове масло і в кілька етапів вводимо борошно, замісіть еластичне тісто.

3. Перекладіть тісто в змащену олією миску, накрийте і залиште підходити в теплому місці на 1-1,5 години.

4. Для начинки: на сковороді розтопіть вершкове масло, додайте цукор та яблука, обсмажте 5-6 хвилин і додайте корицю з горішками. Добре перемішайте та готуйте 10 хвилин, потім зніміть з вогню та охолодіть.

5. Тісто руками ще раз перемішайте і розділіть на 6-7 кульок і з них сформуйте булочки. Перекладіть на деко і накрийте харчовою плівкою (рушником), залиште на 15 хвилин.

6. Після цього змастіть жовтком і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

Готові ще гарячі булочки накрийте вологим рушником на 10 хвилин!

А ви це знали? Чи шкідливо приймати душ щодня

середа, 2 квітень 2025, 18:56

Довгий час вважалося, що щоденний душ може шкодити шкірі – змивати природні захисні олії, порушувати мікробіом і провокувати сухість, тріщини чи навіть загострення екземи й псоріазу. Проте нещодавнє дослідження британських вчених кидає виклик цим уявле...

Це може шокувати! Які продукти збільшують ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера

середа, 2 квітень 2025, 18:26

Харчування відіграє ключову роль не лише у фізичному здоров’ї, а й у стані нашого мозку. Наукові дослідження показують, що певні продукти можуть підвищувати ризик розвитку хвороби Альцгеймера та погіршувати когнітивні функції, передають Патріоти Україн...