Кава давно стала незамінним ранковим ритуалом для мільйонів людей. Проте навіть улюблений напій може заважати схудненню - якщо в нього додавати зайві калорії, передають Патріоти України.
За даними видання Eat This, Not That!, найкращий спосіб зберегти користь кави й не нашкодити фігурі — уважно ставитися до того, чим ви її доповнюєте. Дієтологиня Емі Гудсон радить замінити вершки й калорійні сиропи на знежирене молоко та спеції.
«Молоко з низьким вмістом жиру додає каві приємного смаку і водночас забезпечує організм білком, який сприяє довшому насиченню», — пояснює вона.
Також експертка наголошує: навіть кілька ложок жирного молока чи вершків можуть суттєво збільшити калорійність напою. А солодкі сиропи — ще й провокують різкі скачки глюкози в крові через відсутність клітковини.
Найкраща альтернатива — натуральні спеції: кориця, мускатний горіх, какао-порошок, імбир або гарбузова приправа. Вони майже не містять калорій, зате надають каві глибокого й насиченого смаку. Таким чином, змінивши лише кілька звичок, ви зможете й надалі насолоджуватись улюбленою кавою — без шкоди для фігури.
Додавати лимон у каву може здаватися незвичним, але ця проста комбінація має помітний ефект на травлення, передають Патріоти України. Кофеїн і лимонна кислота стимулюють роботу кишечника, допомагаючи природньому перетравленню їжі. Все більше людей почи...
Більшість із нас тягнеться до чашки кави відразу після пробудження. Але чи дійсно це найкраща ідея, передають Патріоти України. Чи допомагає кава засвоювати сніданок, чи навпаки — викликає печію та дискомфорт у шлунку? Дослідження показують, що вживан...