Як розігріти їжу без газу та електроенергії - два найпростіші способи

Більшість українців змушена жити в умовах постійних відключень електроенергії. Дехто залишився і без газу. Названо два прості способи розігріти їжу при відсутності комунальних послуг, передають Патріоти України.

Масовані ракетні удари російських окупантів призвели до того, що мільйони громадян України перебувають в умовах обмеженого електропостачання. Власникам електроплит доводиться хитрувати, щоб мати гаряче харчування. Генератори доступні далеко не кожному. Спробуйте використати такі лайфхаки.

Свічки

Свічки в умовах віялових відключень електроенергії допоможуть не лише освітити приміщення, але й розігріти страви невеликого об'єму. Потрібно взяти каструлю з низькими стінками або сковороду і поставити кілька свічок. Чим їх буде більше, тим швидше та краще прогріється їжа чи вода. Нагору потрібно поставити решітку для гриля та миску з їжею. Метал відмінно проводить тепло - решітка нагріється навіть від кількох свічок.

Спиртові таблетки

Найбільш потужною альтернативою звичайним свічкам стане саморобний пальник. Його легко зробити із таблеток сухого спирту, консервної банки з низькими стінками, невеликої миски та фольги. На дно консервної банки потрібно покласти шматок фольги, сухий спирт, а зверху - миску, у якій розігріватиметься їжа. Залишається запалити спирт, після чого почекати, поки їжа нагріється

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...