Лайфхак до літа. Як самому спорудити мангал для шашликів: ТОП-3 простих способи

Літо стрімко наближається, а разом з ним і пом'якшення карантину. У зв'язку з цим вже зараз варто планувати свою відпустку або хоча б вихідні на природі, передають Патріоти України.

Одним з найулюбленіших занять для відпочиваючих залишається жарка шашликів. Однак не завжди під рукою може виявитися мангал. Пропонуємо вашій увазі три способи споруди мангала з підручних засобів.

Мангал з колод

Спершу розведіть багаття, а коли залишиться вугілля, покладіть по краях дві колоди паралельно одна одній. Після цього на колоди можна покласти шампури з м'ясом. Якщо ж не вийшло знайти підходящі колоди, їх можна замінити великими каменями.

Мангал в ямі

Для цього способу вам потрібно викопати яму глибиною 15-20 см і довжиною 50-60 см. Дуже важливо, щоб в ширину вона була менше довжини шампурів.

Під час смаження м'ясо буде розташовуватися над поглибленням, в той час як кінці шампурів будуть залишаться на землі.

Мангал з шампурів

Для такого способу вам знадобиться багато шампурів, так як вони будуть використовуватися в якості опори. Коли дрова підгорять, з двох протилежних сторін потрібно увіткнути в землю по три шампури. При цьому кінці шампурів повинні виступати із землі на 15-20 сантиметрів.

У кільця просмикніть ще два шампури або звичайні гілки. Після цього зверху можна викладати інші шампури з м'ясом зверху цієї конструкції.

Діти будуть у захваті! Як приготувати домашнє печиво на смак, як "Орео"

четвер, 18 квітень 2024, 15:08

Шоколадне печиво з ніжною білою начинкою смакує багатьом людям. Особливо, якщо його їсти, як радить реклама: покрутити, вмочити в молоко і з’їсти. Пропонуємо приготувати схоже печиво, але більш корисне, адже домашнє, передають Патріоти України. Змішайт...

От у чому секрет! ТОП-3 хитрощі, які дозволяють приготувати сирники золотистого кольору

четвер, 18 квітень 2024, 14:08

Найкрасивішими та апетитними є ті сирники, у яких з’явився чіткий золотистий колір. Така страва з кисломолочного сиру виглядає так, ніби її приготували у відомому ресторані. Якщо ж знати кілька хитрощів, то ваші сирники теж виглядатимуть чудово, перед...