Лайфхак до літа. Як самому спорудити мангал для шашликів: ТОП-3 простих способи

Літо стрімко наближається, а разом з ним і пом'якшення карантину. У зв'язку з цим вже зараз варто планувати свою відпустку або хоча б вихідні на природі, передають Патріоти України.

Одним з найулюбленіших занять для відпочиваючих залишається жарка шашликів. Однак не завжди під рукою може виявитися мангал. Пропонуємо вашій увазі три способи споруди мангала з підручних засобів.

Мангал з колод

Спершу розведіть багаття, а коли залишиться вугілля, покладіть по краях дві колоди паралельно одна одній. Після цього на колоди можна покласти шампури з м'ясом. Якщо ж не вийшло знайти підходящі колоди, їх можна замінити великими каменями.

Мангал в ямі

Для цього способу вам потрібно викопати яму глибиною 15-20 см і довжиною 50-60 см. Дуже важливо, щоб в ширину вона була менше довжини шампурів.

Під час смаження м'ясо буде розташовуватися над поглибленням, в той час як кінці шампурів будуть залишаться на землі.

Мангал з шампурів

Для такого способу вам знадобиться багато шампурів, так як вони будуть використовуватися в якості опори. Коли дрова підгорять, з двох протилежних сторін потрібно увіткнути в землю по три шампури. При цьому кінці шампурів повинні виступати із землі на 15-20 сантиметрів.

У кільця просмикніть ще два шампури або звичайні гілки. Після цього зверху можна викладати інші шампури з м'ясом зверху цієї конструкції.

Ефект приємно здивує! ТОП-9 продуктів на сніданок, які зроблять день продуктивним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:44

Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...

Є секрет! Як приготувати буряк для вінегрету, щоб він став вдвічі смачнішим

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:09

В багатьох салатах використовують буряк. Він має приємну текстуру, досить нейтральний смак коренеплоду та добре поєднується з іншими інгредієнтами. Найчастіше згадують про «Оселедець під шубою» та «Вінегрет». Ще можна приготувати буряк з бринзою, кунжу...