З лосося та сьомги видалити кістки дуже просто, тому що вони досить великі, добре промацуються і добре витягуються. А що тоді робити з тією рибою, у якої дрібні кісточки, а приготувати котлети хочеться. Існує два дієві лайфхаки, якими користуються досвідчені господині та світові шеф-кухарі, передають Патріоти України.
Як швидко та просто видалити дрібні кістки з риби для котлет?
Напевно, всі, хто займається вдома приготуванням, знають, що якщо обдати рибу окропом, то з неї легко і просто можна зняти шкіру. Однак те саме позитивно впливає і на дрібні кісточки, які знаходяться в рибі.
Якщо потрібно приготувати фарш із риби для котлет, то в киплячу воду потрібно опустити рибу та потримати її там не більше двох хвилин. Після цього вдасться легко зняти шкіру та видалити всі дрібні кісточки. Зробити це можна руками чи за допомогою пінцету.
Ще один спосіб видалити кісточки, наприклад, з карася, щуки або коропа, видалити хребет. Для цього потрібно вимити рибу і покласти набік на чисту поверхню, пакет або обробну дошку. Гострим ножем робимо розріз уздовж хребта від голови до хвоста, проводимо вниз по ребрах, відокремлюючи м'ясо від кісток з одного та з іншого боку. Відрізаємо хребет і видаляємо нутрощі та кістки. В кінці промиваємо рибу зовні та зсередини проточною водою і продовжуємо готування
Американські вчені опублікували масштабне дослідження, яке показало: дотримання спеціальної дієти під назвою MIND з 40 років значно знижує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Навіть початок цієї дієти після 60 років допомагає захистити...
Дерев’яні ложки - звичний кухонний інструмент для багатьох. Вони не дряпають посуд, зручні у використанні та екологічні. Але в мережі все частіше з’являються застереження: мовляв, дерев’яні ложки - ідеальне середовище для бактерій і плісняви, передают...