Духовка дає змогу приготувати безліч не тільки смачних, а й корисних страв, але й у процесі сильно забруднюється жиром. Саме тому на ринку існує цілий список хімічних засобів для її чищення. Проте назвати їх екологічними досить важко. Тим часом приготувати безпечну речовину, яка відчистить брудну духовку до блиску, можна власноруч, передають Патріоти України.
OBOZREVATEL розповідає про перевірені рецепти. Для них знадобляться лише прості, доступні та дешеві інгредієнти.
Лимон для блиску
Лимонна кислота, на яку багатий цей цитрусовий фрукт, має прекрасні знежирювальні та очищувальні властивості. Щоби скористатись перевагами лимонного соку в духовці, краще змішати його з водою.
Візьміть жаростійку посудину, покладіть у неї нарізаний скибочками лимон і залийте його водою. Далі розігрійте духовку до 180 градусів і поставте у неї цю посудину на 15 хвилин. Вода, насичена лимонною кислотою, почне випаровуватись і діяти на налиплий жир. Коли духовка охолоне після такої обробки, забруднення можна буде легко змити, а металеві частини будуть блищати.
Сода та оцет для стійких плям
Ці два продукти разом дають потужний очищувальний ефект. Використання соди та оцту не тільки очищує, але і дезінфікує та дезодорує поверхні. Щоби очистити ними духовку, візьміть:
Щоби почистити духовку содою та оцтом, спочатку зніміть решітку і промийте її. Далі протріть дно приладу вологою ганчіркою. За необхідності використовуйте металеву лопатку, щоб зішкребти весь пригорілий жир, який вдасться.
Потім переходьте до нанесення очищувального засобу. У контейнері змішайте половину склянки харчової соди з невеликою кількістю води, щоб вийшла паста. За допомогою чистої тканини або губки нанесіть отриманий засіб на внутрішні стінки приладу, не зачіпаючи зон нагрівання. Залиште соду щонайменше на 2 години, щоби вона глибоко подіяла на жир. За потреби содову пасту можна залишити навіть на ніч.
Потім побризкайте соду, яка висохла, гарячою водою з пульверизатора і потріть всі плями за допомогою губки. Після цього приберіть залишки соди і щедро розпорошіть на всю поверхню духовки розведений водою оцет. Залиште його діяти на кілька хвилин, а потім зітріть вологою ганчіркою чи паперовим рушником. Після цього дайте духовці просохнути на повітрі, залишивши її привідкритою.
Не всі каструлі підходять для приготування їжі. Обираючи ємність, важливо враховувати матеріал, з якого він виготовлений. Це стосується зокрема алюмінієвого посуду, який все ще часто використовується на кухнях завдяки своїй довговічності та зручності. ...
Важливим етапом святкування Нового року завжди було позбавлення від усього непотрібного. Ще наші предки вірили, що так ви ніби "звільняєте" місце для добробту та щастя, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Новий рік для багатьох людей є не п...