Як швидко позбутися жиру в духовці - знадобляться два засоби

Духовка дає змогу приготувати безліч не тільки смачних, а й корисних страв, але й у процесі сильно забруднюється жиром. Саме тому на ринку існує цілий список хімічних засобів для її чищення. Проте назвати їх екологічними досить важко. Тим часом приготувати безпечну речовину, яка відчистить брудну духовку до блиску, можна власноруч, передають Патріоти України.

OBOZREVATEL розповідає про перевірені рецепти. Для них знадобляться лише прості, доступні та дешеві інгредієнти.

Лимон для блиску

Лимонна кислота, на яку багатий цей цитрусовий фрукт, має прекрасні знежирювальні та очищувальні властивості. Щоби скористатись перевагами лимонного соку в духовці, краще змішати його з водою.

Візьміть жаростійку посудину, покладіть у неї нарізаний скибочками лимон і залийте його водою. Далі розігрійте духовку до 180 градусів і поставте у неї цю посудину на 15 хвилин. Вода, насичена лимонною кислотою, почне випаровуватись і діяти на налиплий жир. Коли духовка охолоне після такої обробки, забруднення можна буде легко змити, а металеві частини будуть блищати.

Сода та оцет для стійких плям

Ці два продукти разом дають потужний очищувальний ефект. Використання соди та оцту не тільки очищує, але і дезінфікує та дезодорує поверхні. Щоби очистити ними духовку, візьміть:

  • трохи води;
  • білий оцет;
  • харчову соду;
  • пульверизатор;
  • губку, тканину або паперовий рушник.

Щоби почистити духовку содою та оцтом, спочатку зніміть решітку і промийте її. Далі протріть дно приладу вологою ганчіркою. За необхідності використовуйте металеву лопатку, щоб зішкребти весь пригорілий жир, який вдасться.

Потім переходьте до нанесення очищувального засобу. У контейнері змішайте половину склянки харчової соди з невеликою кількістю води, щоб вийшла паста. За допомогою чистої тканини або губки нанесіть отриманий засіб на внутрішні стінки приладу, не зачіпаючи зон нагрівання. Залиште соду щонайменше на 2 години, щоби вона глибоко подіяла на жир. За потреби содову пасту можна залишити навіть на ніч.

Потім побризкайте соду, яка висохла, гарячою водою з пульверизатора і потріть всі плями за допомогою губки. Після цього приберіть залишки соди і щедро розпорошіть на всю поверхню духовки розведений водою оцет. Залиште його діяти на кілька хвилин, а потім зітріть вологою ганчіркою чи паперовим рушником. Після цього дайте духовці просохнути на повітрі, залишивши її привідкритою.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...