Як швидко проростити насіння - чотири способи отримати багатий врожай

Городники готуються до дачного сезону і багато хто придивляється до насіння. Названо чотири способи швидко виростити розсаду та збільшити шанси на хороший врожай, передають Патріоти України.

Далеко не завжди насіння на розсаду проростає швидко і рівномірно. Досвідчені аграрії повідомили, як прискорити сходи моркви, помідорів, баклажанів та інших культур. Розбудити насіння можна чотирма простими способами.

Контрастний "душ"

Занурте насіння у гарячу воду на п'ять секунд, після чого - в холодну. Це можна легко зробити, помістивши насіння у марлевий мішечок. Повторіть процедуру щонайменше п'ять разів. Різкі перепади температури сприяють проростанню насіння.

Компостний чай

Потрібно взяти 2 літри талої води (річкової, дощової, снігової), додати 70 г зрілого компосту (склянку сухої речовини) та 10 мл будь-якого варення. Потім потрібно покласти мішечок із насінням залишити на деякий час. Томати, салат та буряк повинні замочуватися не менше доби, селери та моркви знадобиться 48 годин, капусті, гарбузам та огіркам – 12 годин, а бобовим достатньо 4-5 годин.

Горілка

Хороший спосіб розбудити насіння – занурити його на півгодини у горілку або 45-градусний спирт. Після цього можна приступати до висаджування.

Грелка

Необхідно набрати в грілку 50 мл гарячої води, зверху поставити банку з насінням, після чого завернути її у махровий рушник. Це потрібно для того, щоб утримати температуру. Використання зазначених методів збільшить ймовірність успіху та значно підвищить шанси на багатий врожай

Діти точно оцінять! Шоколадні млинці, що вийдуть із першого разу

п’ятниця, 17 травень 2024, 11:12

Тонесенькі шоколадні млинці ніколи не прилипнуть до сковорідки і не будуть рватися під час приготування, якщо додати два важливі інгредієнти. Які саме - читайте далі. Для приготування млинців візьміть 2 яйця, додайте 2 ст.л. какао та 1 ст.л. цукру. До ...

Це варто знати! Як отримати вітамін D, якщо немає сонячного світла

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:32

Важливість вітаміну D для підтримки оптимального стану здоров'я не можна недооцінювати. Зазвичай наш організм синтезує його під впливом ультрафіолетових променів групи В (УФ-В) сонячного світла. News Bytes розповів про декілька продуктів харчування, як...