Як швидко прибрати неприємний запах у зимовому взутті - найароматніші методи

Зимове взуття найбільш товсте та закрите. А це, окрім того, що воно гріє найкраще, означає, що у ньому легше з’являється неприємний запах. Проблема виникає через те, що волога всередині теплої пари погано випаровується, створюючи сприятливий для розмноження бактерій мікроклімат, передають Патріоти України.

Але існує кілька способів усунути поганий запах і навіть ароматизувати зимове взуття. OBOZ.UA розповідає про рятівні рецепти.

Чайні пакетики

Сухий чайний пакетик може увібрати якусь частину вологи і при цьому також усунути неприємний запах із взуття. Просто покладіть всередину черевика один або кілька ще не заварених сухих пакетів і залиште на ніч. Зранку, коли ви їх дістанете, сморід зникне.

Кава

За схожим принципом спрацює і кава. Можна, звісно, насипати у взуття суху кавову гущу, але ефективніше буде зробити із неї саше. Для цього гущу покладіть у полотняний мішечок чи одноразові пакетики для заварювання чаю. А далі залиште цей мішечок у взуття на ніч.

Харчова сода

Ще один ефективний дезодорант – це харчова сода. Зробіть із неї саше за тим же принципом, що і з кави. Також до засобу можна додати кілька крапель ефірної олії, щоби ароматизувати взуття.

Перекис водню

Щоби очистити пару зсередини і прибрати неприємний запах, її можна протерти ганчіркою, зволоженою у перекисі водню. Головне не наносити забагато рідини, щоби не довелось окремо сушити взуття.

Лимонний сік

Так само освіжити взуття зсередини може обробка свіжим лимонним соком. Брати його треба зовсім небагато, щоби не промочити внутрішню підкладку пари. Після цього потрібно дочекатись, поки черевики повністю просохнуть.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.