Зимове взуття найбільш товсте та закрите. А це, окрім того, що воно гріє найкраще, означає, що у ньому легше з’являється неприємний запах. Проблема виникає через те, що волога всередині теплої пари погано випаровується, створюючи сприятливий для розмноження бактерій мікроклімат, передають Патріоти України.
Але існує кілька способів усунути поганий запах і навіть ароматизувати зимове взуття. OBOZ.UA розповідає про рятівні рецепти.
Чайні пакетики
Сухий чайний пакетик може увібрати якусь частину вологи і при цьому також усунути неприємний запах із взуття. Просто покладіть всередину черевика один або кілька ще не заварених сухих пакетів і залиште на ніч. Зранку, коли ви їх дістанете, сморід зникне.
Кава
За схожим принципом спрацює і кава. Можна, звісно, насипати у взуття суху кавову гущу, але ефективніше буде зробити із неї саше. Для цього гущу покладіть у полотняний мішечок чи одноразові пакетики для заварювання чаю. А далі залиште цей мішечок у взуття на ніч.
Харчова сода
Ще один ефективний дезодорант – це харчова сода. Зробіть із неї саше за тим же принципом, що і з кави. Також до засобу можна додати кілька крапель ефірної олії, щоби ароматизувати взуття.
Перекис водню
Щоби очистити пару зсередини і прибрати неприємний запах, її можна протерти ганчіркою, зволоженою у перекисі водню. Головне не наносити забагато рідини, щоби не довелось окремо сушити взуття.
Лимонний сік
Так само освіжити взуття зсередини може обробка свіжим лимонним соком. Брати його треба зовсім небагато, щоби не промочити внутрішню підкладку пари. Після цього потрібно дочекатись, поки черевики повністю просохнуть.
Вишні є одними з найпопулярніших фруктів у садах, але, на жаль, вони часто бувають червивими. Найпоширенішим винуватцем є вишнева плодова муха — маленька мушка, личинки якої розвиваються всередині плоду. Замість використання хімічних обприскувань, деда...
М’які та ароматні пиріжки з начинками мало кого залишають байдужими. Але часто господарок непокоїть те, що довго таке частування зберігати не виходить. Вже на другий-третій день страва стає черствою, передають Патріоти України. Є один кулінарний секрет...