Як швидко та безпечно розморозити фарш - секрети, якими користуються досвідчені кулінари

Морозильна камера - це дуже зручно. Можна заготовляти м’ясо на довгий період часу. Дістав брикет фаршу - і можна готувати неймовірні котлети, передають Патріоти України.

Здається, що відколи в будинках з’явились мікрохвильові печі з функцією "розморожування", назавжди відпало питання про те, як розморожувати ті чи інші продукти. Але такий спосіб не завжди добре позначається на консистенції та якості напівфабрикату. Разом з ProstoWay розповідаємо, які способи розморожування фаршу є найкращими і найбезпечнішими.

Мікрохвильова піч

Це все ще найбільш використовуваний спосіб розморозки фаршу. Дуже важливо стежити, щоб продукт не перегрівся – так можна зіпсувати смак майбутньої страви. Якщо треба розморозити одразу великий шматок, не робіть це за раз. Краще потримати 30-50 секунд, а потім розламати на дрібні частини – так розморожування буде відбуватися рівномірно.

Водяна баня

Метод відомий старшим кулінарам. Фарш без упаковки викладається в керамічну посудину, борти якої більші за діаметр каструлі. В каструлю набирається вода, ставиться на вогонь. А миска з фаршем ставиться на борти каструлі. З цим способом за фаршем потрібно постійно стежити і періодично його повертати та розламувати.

Сіль

Цей спосіб досить швидкий, але відчайдушний. Розламавши фарш на шматки, добре його солимо — і вже через 30 хвилин фарш, що розтанув, можна буде готувати. Головне потім не досолювати.

Вода

Для цього способу фарш потрібно зав’язати в щільний непроникний пакет і на 15-20 хвилин помістити його під прохолодний струмінь води. Загалом же, чим повільніше ми розморожуємо м’ясо, тим краще воно збереже всі свої смакові якості.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...