Як швидко зарядити телефон і не "вбити" батарею - потрібно увімкнути всього одну функцію

У сучасних реаліях не завжди є можливість виділити декілька годин на зарядку гаджета, а хотілося б прискорити цей процес, особливо якщо батарейка почервоніла, а виходити з дому потрібно вже зараз, передають Патріоти України.

Як правило, на повний заряд батареї смартфона зазвичай йде від 1,5 до 3 годин, якщо використовувати оригінальний зарядний пристрій і кабель. Щоб прискорити цей процес, досить на своєму пристрої активувати функцію, яка була там з самого її початку. Йдеться про "режим в літаку".

Наскільки швидше смартфон заряджається в авіарежимі

У процесі написання статті ми зіткнулися з різними цифрами: найбільшою була 50%. Все це пов'язано з декількома факторами, що визначають економію часу:

  • загальний стан батареї;
  • модель смартфона (і місткість акумулятора);
  • характеристика зарядного пристрою.

Наведемо приклад: при зарядці iPhone SE 2022 з 0% до 100% батарея зарядилася за 80 хвилин, в той час, як при активованому авіарежимі – менше, ніж за годину. В середньому в авіарежимі техніка заряджається в 1.5-2 рази швидше, ніж у звичайному режимі.

При цьому важливо розуміти, що режим польоту прискорить зарядку тільки за умови, що ви не використовуєте смартфон в цей час.

Як увімкнути режим польоту на телефоні

Увімкнення й вимкнення режиму польоту на телефоні залежить від моделі і операційної системи, але переважно, для більшості пристроїв це можна зробити наступним чином:

  • Android: розділ "Налаштування" → "Мережа та інтернет" → "Режим польоту" → перемістіть відповідний перемикач у потрібне положення.
  • iPhone: проведіть пальцем вгору від нижньої частини екрана → натисніть на іконку літака, щоб включити режим польоту.

При активації даної функції відключаються багато функцій і радіомодулі, які споживають енергію. Наприклад, мобільний зв'язок, Wi-Fi, Bluetooth і GPS. Це дозволяє батареї швидше заповнити рівень заряду, оскільки телефон не буде намагається зв'язатися з мобільними вишками і вірогідно визначити, де ви знаходитесь.

До речі, схожим чином працює режим в літаку на комп'ютері. Він теж спрямований на те, щоб заглушити всі передавачі – тим самим ви прискорите підзарядку аналогічно мобільному девайсу.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...