З картоплі можна приготувати багато смачних страв. І якщо ви вже пробували робити хрусткі картопляні вафлі із зеленню, приготуйте молоду картоплю у духовці або з грибами, передають Патріоти України.
Інгредієнти: молода картопля (1 кг), рослинна олія (3 ст. л.), часник (половина головки), лавровий лист (3 шт.), розмарин (1 гілочка), сіль, чорний мелений перець, зелень.
Приготування:
Нечищену молоду картоплю заливаємо водою і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб з неї зійшов зайвий бруд. Потім зливаємо воду, промиваємо її ще раз, зрізаємо, якщо є, зіпсовані місця.
Викладаємо картоплю на паперові рушники, щоб вони увібрали в себе зайву вологу. Робимо кілька проколів ножем в кожній бульбі.
Часник миємо, чистимо від лушпиння, кожен зубчик розрізаємо на 2-3 частини. Розмарин миємо і дрібно ріжемо, лавровий лист ламаємо руками.
Беремо миску, виливаємо в неї рослинну олію, додаємо спеції і часник. Потім викладаємо туди картоплю, перемішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин маринуватися.
Деко для запікання застилаємо пергаментним папером, викладаємо на нього картоплю, рівномірно розподіляючи по всій поверхні.
Розігріваємо духовку до 200°C. Ставимо в неї картоплю, випікаємо її при температурі 180°C близько 30 хвилин.
Перед подачею можна посипати подрібненою зеленню.
Інгредієнти: картопля (700 г), шампіньйони (500 г), часник (6 зубчиків), кріп, рідкий мед, рослинна олія.
Приготування:
Гриби миємо, ріжемо, відварюємо в підсоленій воді близько 5-7 хвилин, потім відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва волога. Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо гриби до золотистої скоринки.
Картопля миємо під водою, відварюємо в каструлі до готовності. Потім розігріваємо сковороду і на великому вогні обсмажуємо картоплю, додавши до неї 1-2 ст. л. меду.
Кріп дрібно ріжемо, часник пропускаємо через прес.
Змішуємо картоплю, гриби, кріп і часник і подаємо до столу.
Інгредієнти: м'якоть яловичини (400 г), картопля молода (400 г), лавровий лист (1 шт.), цибуля ріпчаста (2 шт.), олія соняшникова рафінована (3 ст. л.), морква (1 шт.), паприка солодка мелена (0,5 ч. л.), перець чорний мелений (1 г), петрушка свіжа (4 гілочки), помідори у власному соку (200 г), суміш хмелі-сунелі (0,5 ч. л.), сіль (1 ч. л.), кріп свіжий (4 гілочки), часник (2 зубчики).
Приготування:
Всі овочі і м'ясо промиваємо під проточною водою, викладаємо на паперові рушники. Молода картопля викладаємо в каструлю, заливаємо водою, солимо і відварюємо до готовності. М'ясо нарізаємо тонкими шматочками, цибулю - півкільцями, морква - соломкою.
Яловичину обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом, солимо, перчимо. Додаємо цибулю, часник, спеції, заливаємо водою або бульйоном і тушкуємо близько 20 хвилин під закритою кришкою. Потім додаємо моркву і тушкуємо ще хвилин 20. Якщо вода википіла - додаємо.
Потім нарізаємо помідори і додаємо до м'яса, закриваємо і залишаємо ще на 5-7 хвилин, потім вимикаємо. Знімаємо з плити, змішуємо з молодою картоплею і подаємо до столу.
Буває, що після прання улюблені джинси сідають і вже не сидять так, як вам би того хотілося. Не варто поспішати до ательє чи витрачати кошти на нову річ. Існують способи розтягнути джинси в ширину та довжину. Як це зробити - читайте в матеріалі ТСН.ua,...
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...