Як смачно приготувати овочеве пюре, яке можна їсти на ніч: ТОП-3 варіанти

Якщо ваша дитина до сих пір відмовляється їсти корисні овочі, завжди можна піти на різні хитрощі, наприклад, зробити з них пюре, додати в котлети або суп, передають Патріоти України.

Кулінарка Тетяна Литвинова поділилася на своєму YouTube-каналі секретами приготування смачного овочевого пюре та 3 рецептами, яке точно їстимуть діти

1. Пюре з броколі

Інгредієнти:

  • Картопля – 250 г
  • Броколі – 250 г
  • Вершкове масло – 10 г
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Відваріть картоплю, добре розімніть та протріть через сито, щоб не було грудок, додайте масло.
  2. Броколі відварить або приготуйте на пару до готовності й збийте в блендері до однорідності.
  3. Змішайте картопляне пюре й пюре з броколі, все добре вимішайте.

2. Пюре з цвітною капустою

Інгредієнти:

  • Картопля – 250 г
  • Цвітна капуста – 250 г
  • Вершкове масло – 10 г
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Картоплю відварить, розімніть й перетріть через сито.
  2. Цвітну капусту збийте в блендері до однорідності й змішайте ці два пюре, додайте масло, перемішайте.

3. Пюре з гарбузом

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 350 г
  • Цибуля-порей – 150 г
  • Вершкове масло – 1 ст. л.
  • Оливкова олія – 1 ст. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Чебрець – 1 гілочка
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Помийте й наріжте гарбуз, помістіть на деко та відправте в духовку запікатися при 200 С до готовності.
  2. Цибулю поріжте й посмажте на оливковій олії, додайте чебрець та подрібнений часник.
  3. Перекладіть його без чебрецю в блендер, додайте гарбуз й перебийте до однорідності.


Є секрет! Що зробити, щоб в холодильнику завжди приємно пахло

п’ятниця, 7 листопад 2025, 10:45

Неприємний запах у холодильнику - поширена проблема, яка з часом з’являється навіть у нових приладах. Причиною часто стають залишки їжі з сильним ароматом або продукти, що зберігаються без кришки. Навіть після миття полиць запах може швидко повернутися...

Сметана якої жирності найкорисніша - пояснюють дієтологи

п’ятниця, 7 листопад 2025, 8:44

Сметана - улюблений продукт українців, але не всі знають, яку жирність обрати, щоб отримати максимум користі й не нашкодити здоров’ю. Фахівці кажуть: усе залежить від вашої мети - схуднення, підтримки фігури чи повноцінного харчування, передають Патріо...