Як смачно замаринувати курку, щоб всі були від неї в захваті

Приготувати дуже смачну курку можна тільки з маринадом. Саме він надає м’ясу потрібну м’якість та смак. Пропонуємо вам рецепт, який варто зберегти в кулінарну скарбничку, передають Патріоти України.

Інгредієнти для маринування

Використовуйте карі. Ця приправа надасть не тільки приємний смак, але й привабливий колір курці. Неймовірний аромат гарантовано також.

Використовуйте для рідкої основи маринаду кефір. Цей продукт робить все найкраще не тільки з куркою, але з будь-яким іншим м’ясом. Змішайте кефір та 2-3 ст.л. лимонного соку, три зубчики часнику. Можна відразу додати сіль та трохи зелених трав (свіжих чи сушених). В маринаді курку треба потримати приблизно 2 години, а потім вже готувати вибраним способом.

Якщо ви будете робити маринад з соєвим соусом, тоді це також хороший вибір. З ним курка стане ароматна та ніжна. Доповнити смак соєвого соусу можна перцем, паприкою, часником та для балансу смаку можна додати дрібку цукру. Маринувати курку в такому соусі треба протягом 2 годин.

Щоб не розізлити Вогняного Коня! Ось що не можна ставити на новорічний стіл

неділя, 21 грудень 2025, 13:10

Рік Вогняного Коня принесе динаміку та зміни, але цей покровитель вимагає особливої поваги під час святкування. Неправильне меню під час зустрічі Нового року може заблокувати фінансовий успіх та гармонію, пише ТСН, передають Патріоти України. Що не мож...

Варто знати! Скільки може зберігатись кутя і чи можна її викидати

неділя, 21 грудень 2025, 12:30

Кутя - одна з найсимволічніших страв української традиції. Її готують і подають у дні великих релігійних свят - насамперед на Святий вечір перед Різдвом, а також на Щедрий вечір і Водохреща, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Ця страва гот...