Як створити затишне та практичне місце для роботи вдома

Робоче місце в домашніх стінах сьогодні швидше стає нормою, ніж винятком з правил. Ті, хто змушений тимчасово чи постійно змінити місце роботи, нерідко скаржаться зниження ефективності праці. Психологи впевнені, що від організації робочого простору та його ергономіки залежить наша продуктивність.

Крім цього, необхідно скласти собі певний графік, він теж допоможе не відволікатися. Наприклад, після однієї години робимо п'ятнадцятихвилинну перерву, в яку можна зайти в парик 24, попити чай або зробити невелику справу по дому. Головне — не відпочивати за комп'ютерним чи письмовим столом, це може стерти межі між роботою та відпочинком.

Обираємо місце розташування

Якщо площа квартири не дозволяє змінити оформлення та переобладнати одну з кімнат у кабінет, тоді доведеться виділити частину кімнати під робочу зону. Найідеальнішим розташуванням стане місце біля вікна, оскільки природне освітлення позитивно впливає на продуктивність роботи. Поставити робочий стіл прямо навпроти вікна дуже хороший варіант. А ще краще змінити підвіконня і зробити його набагато ширшим, щоб він міг також грати роль робочого столу. Якщо це зробити неможливо, розмістіть стіл біля сусідньої стіни.

Граємо з матеріалами та кольором

Якщо у вас зовсім небагато місця для організації робочого простору, спробуйте використовувати «легкі» матеріали. Наприклад, білий або скляний робочий стіл у комплекті із прозорим пластиковим стільцем не навантажуватимуть невелику кімнату, а навпаки візуально її полегшать.

Ну а якщо місця все ж таки достатньо, то можна поекспериментувати з натуральними матеріалами, які сьогодні дуже актуальні. Наприклад, можна зробити стільницю з натурального фактурного дерева або навіть каменю.

Декоруємо та прибираємо все зайве

Якщо ви творча людина, то своє робоче місце зробіть творчим. Декоруйте його стікерами та листівками з подорожей, поставте на стіл маленьку кімнатну рослину. Але робіть це тільки в тому випадку, якщо ці речі даруватимуть вам натхнення для роботи над вашими проектами і не відволікатимуть.

Над столом можна повісити грифельну дошку та писати на ній поставлені завдання, вона буде не лише гарним декором, а й корисною річчю. Але з декором також не слід переборщувати, він не повинен відволікати.

Отже, працювати вдома часом нелегко — багато факторів, що відволікають, проте якщо ви облаштуєте продуманий домашній офіс, в якому буде правильна атмосфера, ваша робота вдома буде продуктивною і цікавою.

Це справді працює! ТОП-6 продуктів, які ефективно спалюють зайвий жир на животі

четвер, 25 липень 2024, 21:00

Абдомінальний або вісцеральний жир є особливо небезпечним для здоров'я, оскільки накопичується в області живота та може впливати на внутрішні органи. Зменшити його кількість можна, включивши в раціон продукти, багаті на клітковину, білки та здорові жир...

Як створити затишне та практичне місце для роботи вдома

четвер, 25 липень 2024, 20:00

Робоче місце в домашніх стінах сьогодні швидше стає нормою, ніж винятком з правил. Ті, хто змушений тимчасово чи постійно змінити місце роботи, нерідко скаржаться зниження ефективності праці. Психологи впевнені, що від організації робочого простору та ...