
Пальмова олія - популярна добавка, надлишок якої в раціоні завдає шкоди здоров'ю. Багато хто і не здогадується, що пальмова олія може міститися в будь-яких молочних продуктах, випічці, фастфуді та улюблених багатьма снеках, передають Патріоти України.
Визначити наявність добавки у продуктах можна самостійно в домашніх умовах. Найпростіше це зробити на прикладі вершкового масла та сируЯкщо до складу вершкового масла виробник додав пальмову олію, то ви визначите це, діставши масло з холодильника і залишивши його в теплому місці. Натуральний продукт швидко розтане, а пальмовий не розплавиться навіть на сонці. Таке масло стане м'якшим, але форму збереже.
Щодо сиру, то натуральний сир на повітрі почне обвітрюватися, але свій колір не змінить. А ось змішаний з пальмовою олією сир почне жовтіти. І він не скисне, навіть якщо день пролежить без холодильника.
Те саме стосується і твердого сиру. Пальмова олія продовжує термін зберігання всіх продуктів, до складу яких входить. Натуральний твердий сир при кімнатній температурі почне засихати, але на ньому в жодному разі не почнуть з'являтися краплі, або тріщини, як відбувається з продуктом, що містить пальмову олію
Що дозволяє деяким людям доживати до 100 років у відмінній формі? Відомий кардіолог доктор Ерик Топол стверджує, що секрет простіший, ніж ми думаємо. Після багатьох років досліджень він виділив п’ять ключових принципів здорового способу життя, які не в...
Сон - це не розкіш, а необхідна умова для здоров’я, гарного настрою і концентрації. Проте навколо сну існує безліч міфів, які можуть серйозно шкодити нашому відпочинку. Польський психотерапевт Матеуш Майхжак розвінчав найпоширеніші з них і пояснив, чом...