Рум'яна кірочка і легкість - дві основні характеристики, з якими асоціюється омлет, який колись усім нам готували в дитячому саду. І хоча ті часи минули безповоротно, приготувати пишний омлет на сніданок може кожен, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
Здавалося б, звичайні інгредієнти. Це так, але секрет криється зовсім в іншому: не збивайте яйця, а просто розмішайте їх. Потім додайте молоко і сіль, ще раз просто перемішайте.
Візьміть форму для запікання, змастіть її олією, вилийте розмішану масу і відправте в духовку на 20 хвилин випікатися при температурі 250 ° С. Помітите рум'яну скоринку - сміливо виймайте омлет з духовки.
Полийте його зверху розтопленим вершковим маслом.
З шинкою і сиром
Його ще називають «Кальцоне». Зовнішній вигляд не зовсім звичайний, адже формою омлет нагадує чебурек. Багато хто любить його за соковитість.
Інгредієнти:
Підігрійте молоко. Вбийте в нього яйця і додайте сіль. Поступово підсипати муку. Відставте масу в сторону на кілька хвилин. В цей час поріжте шинку невеликими кубиками, а твердий сир натріть на середній терці. Візьміть сковороду і розігрійте олію.
Просто вилийте на неї яєчну масу. Обсмажте омлет з одного боку і переверніть. Посипте тертий сир по поверхні. Викладіть нарізану шинку на одну половину. Тепер складіть яєчний млинець навпіл. Обсмажте його до золотистої скоринки. Прикрасьте готовий сніданок дрібно нарізаною зеленню.
З картоплею
Таке незвичайне для нас поєднання інгредієнтів в омлеті дуже навіть люблять в Іспанії. Для різноманітності можна приготувати його і на своїй кухні.
Інгредієнти
Очистіть картоплю від шкірки і наріжте її соломкою. Щоб вона гарненько підсохла, просто викладіть її на паперовий рушник всього на пару хвилин. Очистіть цибулю і наріжте її тонкими кружечками.
Розігрійте оливкову олію на сковороді і викладіть нарізану картоплю і цибулю. Олію мають покривати овочі. Посоліть картоплю і смажте її до готовності, а після злийте зайву олію.
Збийте яйця до однорідної маси. Додайте суміш до овочів і змішайте все. Надішліть напівготовий омлет обсмажувати на сковороді. Смажте до тих пір, поки яєчна маса не загусне. Обсмажте з двох сторін. Готово!
З манкою
Цей оригінальний солодкий омлет з манкою дуже подобається дітям. Але дорослі - теж не виняток. І ось що потрібно, щоб його приготувати.
Інгредієнти
Просто змішайте яйця. Не збивайте їх. Всипте цукор, а потім влийте молоко і ще раз перемішайте складові. Всипте манку і збийте всю масу міксером.
Коли вершкове масло розтопили на сковороді, вилийте суміш для омлету. Накрийте сковороду кришкою. Готуйте сніданок протягом 10 хвилин на середньому вогні. Про готовність омлету скаже його матова поверхня.
З шинкою і помідорами
Як щодо омлету з начинкою з овочів? Якщо ідея подобається, то цей варіант для вас. Завдяки особливому способу приготування блюдо дуже соковите і смачне. Але не варто лякатися: в даному випадку «особливий» - не означає «складний».
Інгредієнти
Збийте яйця міксером, додайте перець і сіль. Наріжте помідор кубиками. Зробіть те ж саме з шинкою. Вилийте приблизно 2/3 маси на розігріту сковороду. Смажте до тих пір, поки верхній шар не схопиться.
Викладіть помідори і шинку на яєчний млинець. Тепер загорніть млинець трубочкою прямо на сковорідці. Посуньте трубочку на середину сковорідки. Акуратно вилийте яєчну масу. Зачекайте 1 хвилину.
Коли млинець підсмажиться, згорніть омлет в рулет ще раз. Так ви укутаєте начинку глибше, і вона залишиться соковитою. Якщо любите твердий сир, можете і додати в начинку. Буде ще смачніше!
З морепродуктами
Це не зовсім звичний варіант, або краще сказати, зовсім незвичний. Та й інгредієнти для його приготування не завжди в наявності. Але як виняток, можна готувати і подавати таке блюдо хоча б зрідка.
Інгредієнти
Разморозьте готові креветки. Те ж саме варто зробити з мідіями. Наріжте кальмари. Наріжте очищений часник тонкими пластинками. Очистіть болгарський перець від перегородок і насіння, наріжте його кубиками.
Коли олія розігрілася, обсмажуйте всі морепродукти разом з часником протягом 2 хвилин. Не бійтеся смажити на сильному вогні. Тепер додайте на сковороду перець і посмажте ще 30 секунд. Перекладіть все в миску.
За допомогою міксера збийте яєчно-молочну масу і посоліть її. Вилийте її на ще гарячу сковороду. Смажте на середньому вогні до тих пір, поки омлет не стане густим. Висипати морепродукти на одну половинку млинчика, а другий накрийте. Вимкніть сковороду і почекайте пару хвилин. Омлет готовий. Прикрасьте його петрушкою.
З солоними огірками і ковбасою
Дуже пікантний і дуже смачний омлет завдяки досить нетрадиційного, як на омлет, інгредієнта - солоного огірка. Якщо вам подобаються не зовсім звичайні поєднання, сміливо готуйте!
Інгредієнти
Змішайте молоко, яйця і сіль. Наріжте огірки і ковбасу кубиками. Додайте нарізані продукти в яєчну масу і змішайте. Дрібно наріжте зелень.
Додайте її в масу разом з улюбленими спеціями. Змішайте все ще раз і відправте смажитися на розігріту сковороду. Смажте з 2 сторін до готовності.
Смачний, пишний, ніжний і тане в роті - саме так можна описати ідеальний омлет. І ми не сумніваємося, що той, який ви часто готували до сьогоднішнього дня, теж дуже навіть хороший. Але ж завжди є краще!
Не всі дрова однаково придатні для використання в різних типах опалювального обладнання, передають Патріоти України. Кожна порода дерева відрізняється характерною щільністю структури, тому не всі дрова однаково придатні для опалення. Які дрова найкраще...
Цей простий візуальний тест розкаже вам, чи збудуться ваші найзаповітніші бажання. передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Подивіться на картинку внизу і виберіть одну зі сніжинок. Так ви дізнаєтеся, чи стане 2025 рік тим, у якому здійсниться в...