Смачний і соковитий стейк готують тільки в ресторанах? А ось і ні! Будь-яка людина, якій відомо про кілька секретів, впорається зі звичайним шматком яловичини і зможе приготувати відмінний стейк навіть на своїй кухні, передають Патріоти України.
Отже, гарний настрій, пару секретів і трохи душі, і ось у вас на вечерю — ніжний, соковитий і апетитний стейк, який порадує ваших близьких.
Яке м'ясо обрати?
Секрет будь-якої страви — гарний настрій, а секрет "правильного" стейка — "правильне" м'ясо. Якщо м'ясо відмінної якості, то і стейк буде на "5+".
М'ясо купуємо на ринку у фермерів або в м'ясній крамниці, нюхаємо і обов'язково мацаємо його. Вибрати якісне м'ясо інакше не можна.
Під час вибору враховуємо:
Для хорошого стейка заморожене м'ясо не купуємо. Там багато зайвої вологи, а волокна вже зруйновані через заморозку. Це дуже впливає на результат: м'ясо буде жорстким.
Попередня підготовка м'яса для стейка
Як смажити
Найкраще для смаження підійде звичайнісінька "улюблена" сковорода. якщо хочете красиві смуги на м'ясі, то візьміть з ребристим покриттям.
Стейкам не повинно бути тісно на сковороді, тому беріть шматки м'яса відповідного розміру. Додайте трохи вершкового масла. Необхідно розжарити сковороду до тих пір, поки масло не почне шкварчати, і лише після цього обсмажити його з усіх боків по хвилині. Потім, аж до готовності, обсмажуємо на середньому вогні по кілька хвилин, залежно від товщини шматка і бажаного ступеня прожарювання.
Сіль до м'яса додаємо виключно після зняття з полум'я, інакше — прощай соковитість, і стейк вийде вареним, а не смаженим.
Розрізати відразу готове м'ясо не потрібно. Тепер обсмаженому стейку треба просто трохи полежати, щоб усі без винятку соки збереглися всередині і рівномірно розподілилися по шматочку. Дане правило істотно поліпшить смак приготованого м'яса і посилить запах страви.
Додамо розмарин або чебрець, які посилять неповторний аромат готового стейку. Подавайте стейк з гарніром або з зеленим салатом.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...