Як українцям економити на користуванні кондиціонером влітку - 5 простих лайфхаків

Українці можуть заощадити сімейний бюджет на користуванні кондиціонером. Зокрема, споживачам рекомендують міняти фільтри пристрою кожні 3 місяці, передають Патріоти України.

Справа в тому, що брудний фільтр обмежує потік повітря й змушує кондиціонер працювати інтенсивніше та споживати більше електроенергії. Чистий фільтр дозволить підтримувати комфортну температуру з меншими витратами, пише "Укренерго" із посиланням на електропостачальні компанії США, які розгорнули роз’яснювальну кампанію щодо принципів розумного споживання.

Які ще є способи економії?

  • Встановлювати кондиціонер на 25 градусів і вище

За даними американського постачальника електроенергії, зниження температури кондиціонера на кожен градус нижче 25 додає 3% вартості платіжки.

  • Закривати вікна жалюзі чи шторами

Це допоможе обмежити потрапляння сонячних променів до будинку. Це зменшить нагрівання повітря у кімнатах.

  • Використовувати для охолодження вентилятор, а не кондиціонер

Вентилятори використовують менше електроенергії для забезпечення циркуляції повітря.

  • Закривати тріщини та отвори навколо дверей і вікон

У спеку це втримає прохолоду у будинку й не дасть проникнути розпеченому повітрю з вулиці. А взимку герметизація діятиме навпаки – допоможе зберегти тепло в оселі.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.