Як українцям перевірити, чи справжнє масло - поради

Українцям у супермаркетах доволі часто продають фальсифікати масла та просто неякісну продукцію. Проте споживачі мають змогу самостійно розпізнати, чи справжнє масло вони купують, передають Патріоти України.

Про те, які існують способи розпізнати якість масла – розповість OBOZREVATEL.

Як розпізнати, чи справжнє масло?

  • Перевірте маркування: справжнє масло повинно мати маркування "масло вершкове" або "масло селянське".
  • Перевірте склад: справжнє масло повинно складатися з вершкової сировини або з молока.
  • Перевірте консистенцію: справжнє масло повинно бути густим, кремовим і мати приємний аромат.
  • Перевірте колір: справжнє масло має бути жовтого кольору, без додаткових барвників.
  • Перевірте термін придатності: справжнє масло повинно мати термін придатності не менш ніж 2-3 місяців.
  • Купуйте масло у відомих виробників або в магазинах з хорошою репутацією.

Домашні способи розпізнати підроблене масло

Якщо після розтоплення масла на сковороді в жовтій рідині плавають білі або світло-жовті грудки, велика ймовірність того, що до складу додані рослинні жири. Справа в тому, що такі продукти мають температуру плавлення до трьох разів вище, ніж у вершкового масла. Розчинений продукт є тваринним жиром, а "плями", що плавають у ньому, є гідрогенізованою олією.

Перевірити справжність продукту також можна за його зовнішнім виглядом після виймання з холодильника. Масло має бути твердим і важко намазуватися на хліб. Якщо воно легко намазується – це ознака того, що ми маємо справу з підробкою.

Світлий вівторок 2025: Головні традиції та заборони другого дня великоднього тижня

вівторок, 22 квітень 2025, 9:43

Другий день великоднього тижня, який православні називають Світлою седмицею, - це Світлий вівторок. Цьогоріч він припадає на 22 квітня і пов'язаний як із безліччю традицій, так і з певними заборонами, передають Патріоти України. . Протягом семи днів ...

А ви це знали? Чому у кухонній фользі є глянцевий та матовий боки

вівторок, 22 квітень 2025, 8:30

Ба більше, більшість людей загортають продукти навмання, не замислюючись, який бік має бути до їжі. Але ця, здавалося б, незначна деталь насправді може впливати на результат приготування, про це розповіли на сторінці sizovasofiaa, передають Патріоти У...