Як українцям перевірити в домашніх умовах, чи справжнє масло - поради для споживачів

Українцям у супермаркетах доволі часто продають фальсифікати масла та просто неякісну продукцію. Проте споживачі мають змогу самостійно розпізнати, чи справжнє масло вони купують, передають Патріоти України.

Про те, які існують способи розпізнати якість масла – розповість OBOZREVATEL.

Як розпізнати, чи справжнє масло?

  • Перевірте маркування: справжнє масло повинно мати маркування "масло вершкове" або "масло селянське".
  • Перевірте склад: справжнє масло повинно складатися з вершкової сировини або з молока.
  • Перевірте консистенцію: справжнє масло повинно бути густим, кремовим і мати приємний аромат.
  • Перевірте колір: справжнє масло має бути жовтого кольору, без додаткових барвників.
  • Перевірте термін придатності: справжнє масло повинно мати термін придатності не менш ніж 2-3 місяців.
  • Купуйте масло у відомих виробників або в магазинах з хорошою репутацією.

Домашні способи розпізнати підроблене масло

Якщо після розтоплення масла на сковороді в жовтій рідині плавають білі або світло-жовті грудки, велика ймовірність того, що до складу додані рослинні жири. Справа в тому, що такі продукти мають температуру плавлення до трьох разів вище, ніж у вершкового масла. Розчинений продукт є тваринним жиром, а "плями", що плавають у ньому, є гідрогенізованою олією.

Перевірити справжність продукту також можна за його зовнішнім виглядом після виймання з холодильника. Масло має бути твердим і важко намазуватися на хліб. Якщо воно легко намазується – це ознака того, що ми маємо справу з підробкою.

Варто знати! У якій воді потрібно прати білий одяг, щоб вивести плями

понеділок, 9 червень 2025, 19:56

Білий одяг завжди дуже швидко забруднюється. Більшість із нас поспішає швидше вкинути його у гарячу воду і випрати, передають Патріоти України. Однак експертка з прання Кеті Робертс попередила, що високі температури можуть зробити пляму твердою і непри...

Теплі чи холодні: Ось якої температури мають бути яйця для випічки

понеділок, 9 червень 2025, 19:30

Кожен, хто коли-небудь займався випічкою, знає, що навіть найдрібніші деталі можуть вплинути на кінцевий результат. Однією з таких деталей є температура яєць. Часто в рецептах зазначено, що яйця повинні бути кімнатної температури, але чому це так важли...