Як урізноманітнити салат "Мімоза" на Новий рік: Улюблений рецепт з ноткою оригінальності

Під час новорічних та різдвяних свят перед кожною господинею стоїть нелегке завдання - придумати смачне і збалансоване меню. І якщо з переліком оригінальних салатів без майонезу на святковий стіл ви вже визначилися, радимо також звернути увагу на безсмертну класику - салат "Мімоза", передають Патріоти України.

Інгредієнти для класичного рецепту: консерва в маслі - горбуша або лосось (200 г), яйця (6 шт.), сир твердий (150 г), цибуля (70-100 г), масло вершкове заморожене (100 г), майонез (150 г).

Приготування

Крок 1: Рибну консерву вийняти з банки, відокремити від великих кісток, пом'яти виделкою.

Крок 2: Лук очистити і дрібно порізати.

Крок 3: Яйця зварити круто, остудити, відокремити білки від жовтків.

Крок 4: Білки натерти на дрібній терці. Жовтки або розім'яти виделкою, або також натерти на терці.

Крок 5: Сир натерти на дрібній терці.

Крок 6: Викласти шарами: цибуля, половина риби, майонез, білок, половина риба, сир, майонез, масло, жовток.

Крок 7: Загорнути салат в харчову плівку і прибрати на 1-2 години в холодильник.

Також є рецепт салату Мімоза з картоплею та морквою - ці інгредієнти необхідно спочатку зварити, потім очистити від шкірки і натерти на крупній тертці.

Потім викласти шарами:

1 шар - білки;

2 шар - половина риби;

3 шар - цибуля;

4 шар - картопля;

5 шар - морква;

6 шар - залишок риби;

7 шар - жовтки.

Деякі господиням подобається робити салат Мімоза з яблуком. Для цього необхідно взяти 2-3 яблука, очистити їх від шкірки, натерти на терці - це буде 1-й слой. Далі викладаємо все шарами, як у класичному рецепті.

Фото: pinterest.com

Ще один більш ситний варіант - з рисом. Для цього необхідно зварити рис, остудити, посолити і поперчити його, змастити майонезом і відправити ненадовго в холодильник. Потім викласти на рис всі наступні шари салату, як у класичному рецепті.

Також ви можете спробувати зробити Мімозу, замінивши рибну консерву на печінку тріски, сайру, сардину, скумбрію або тунець. Також блюдо можна урізноманітнити, самостійно приготувавши, наприклад, червону рибу - для того, щоб її посмажити знадобиться не більше 10-15 хвилин. Ще один варіант - оригінально прикрасити салат. Тут ви можете проявити всю свою фантазію.


Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...

Не робіть помилок! Ви будете старіти швидше, якщо спите в ліжку в цій позі

п’ятниця, 31 січень 2025, 8:56

Лікар попередив, що поширеною нічною звичкою може бути старіння шкіри під час сну. За його словами, ця рутина не тільки спричиняє розвиток зморшок, але й може призвести до асиметрії обличчя. Про що саме йде мова, передають Патріоти України з посиланням...