Як урізноманітнити салат "Мімоза" на Новий рік: Улюблений рецепт з ноткою оригінальності

Під час новорічних та різдвяних свят перед кожною господинею стоїть нелегке завдання - придумати смачне і збалансоване меню. І якщо з переліком оригінальних салатів без майонезу на святковий стіл ви вже визначилися, радимо також звернути увагу на безсмертну класику - салат "Мімоза", передають Патріоти України.

Інгредієнти для класичного рецепту: консерва в маслі - горбуша або лосось (200 г), яйця (6 шт.), сир твердий (150 г), цибуля (70-100 г), масло вершкове заморожене (100 г), майонез (150 г).

Приготування

Крок 1: Рибну консерву вийняти з банки, відокремити від великих кісток, пом'яти виделкою.

Крок 2: Лук очистити і дрібно порізати.

Крок 3: Яйця зварити круто, остудити, відокремити білки від жовтків.

Крок 4: Білки натерти на дрібній терці. Жовтки або розім'яти виделкою, або також натерти на терці.

Крок 5: Сир натерти на дрібній терці.

Крок 6: Викласти шарами: цибуля, половина риби, майонез, білок, половина риба, сир, майонез, масло, жовток.

Крок 7: Загорнути салат в харчову плівку і прибрати на 1-2 години в холодильник.

Також є рецепт салату Мімоза з картоплею та морквою - ці інгредієнти необхідно спочатку зварити, потім очистити від шкірки і натерти на крупній тертці.

Потім викласти шарами:

1 шар - білки;

2 шар - половина риби;

3 шар - цибуля;

4 шар - картопля;

5 шар - морква;

6 шар - залишок риби;

7 шар - жовтки.

Деякі господиням подобається робити салат Мімоза з яблуком. Для цього необхідно взяти 2-3 яблука, очистити їх від шкірки, натерти на терці - це буде 1-й слой. Далі викладаємо все шарами, як у класичному рецепті.

Фото: pinterest.com

Ще один більш ситний варіант - з рисом. Для цього необхідно зварити рис, остудити, посолити і поперчити його, змастити майонезом і відправити ненадовго в холодильник. Потім викласти на рис всі наступні шари салату, як у класичному рецепті.

Також ви можете спробувати зробити Мімозу, замінивши рибну консерву на печінку тріски, сайру, сардину, скумбрію або тунець. Також блюдо можна урізноманітнити, самостійно приготувавши, наприклад, червону рибу - для того, щоб її посмажити знадобиться не більше 10-15 хвилин. Ще один варіант - оригінально прикрасити салат. Тут ви можете проявити всю свою фантазію.


Це шокує! Як навушники з шумопоглинанням перепрограмовують ваш мозок і чим це загрожує

вівторок, 4 березень 2025, 23:10

Продажі навушників із шумопоглинанням різко зросли за останні роки, пропонуючи «перевагу» у вигляді блокування всіх небажаних звуків навколо вас, передають Патріоти України. Але минулого тижня експерти попередили, що надмірне використання цих популярни...

Все просто! Тренер розповів, як скинути 10 кілограмів без будь-яких змін раціону

вівторок, 4 березень 2025, 18:09

Повільне споживання їжі може стати важливим кроком на шляху до зниження ваги. Така звичка допомагає контролювати кількість споживаних калорій, що дозволяє ефективніше скинути до 10 кілограмів. РБК-Україна (проект Styler) також повідомляє про продукти, ...