Як урізноманітнити салат "Мімоза" на Новий рік: Улюблений рецепт з ноткою оригінальності

Під час новорічних та різдвяних свят перед кожною господинею стоїть нелегке завдання - придумати смачне і збалансоване меню. І якщо з переліком оригінальних салатів без майонезу на святковий стіл ви вже визначилися, радимо також звернути увагу на безсмертну класику - салат "Мімоза", передають Патріоти України.

Інгредієнти для класичного рецепту: консерва в маслі - горбуша або лосось (200 г), яйця (6 шт.), сир твердий (150 г), цибуля (70-100 г), масло вершкове заморожене (100 г), майонез (150 г).

Приготування

Крок 1: Рибну консерву вийняти з банки, відокремити від великих кісток, пом'яти виделкою.

Крок 2: Лук очистити і дрібно порізати.

Крок 3: Яйця зварити круто, остудити, відокремити білки від жовтків.

Крок 4: Білки натерти на дрібній терці. Жовтки або розім'яти виделкою, або також натерти на терці.

Крок 5: Сир натерти на дрібній терці.

Крок 6: Викласти шарами: цибуля, половина риби, майонез, білок, половина риба, сир, майонез, масло, жовток.

Крок 7: Загорнути салат в харчову плівку і прибрати на 1-2 години в холодильник.

Також є рецепт салату Мімоза з картоплею та морквою - ці інгредієнти необхідно спочатку зварити, потім очистити від шкірки і натерти на крупній тертці.

Потім викласти шарами:

1 шар - білки;

2 шар - половина риби;

3 шар - цибуля;

4 шар - картопля;

5 шар - морква;

6 шар - залишок риби;

7 шар - жовтки.

Деякі господиням подобається робити салат Мімоза з яблуком. Для цього необхідно взяти 2-3 яблука, очистити їх від шкірки, натерти на терці - це буде 1-й слой. Далі викладаємо все шарами, як у класичному рецепті.

Фото: pinterest.com

Ще один більш ситний варіант - з рисом. Для цього необхідно зварити рис, остудити, посолити і поперчити його, змастити майонезом і відправити ненадовго в холодильник. Потім викласти на рис всі наступні шари салату, як у класичному рецепті.

Також ви можете спробувати зробити Мімозу, замінивши рибну консерву на печінку тріски, сайру, сардину, скумбрію або тунець. Також блюдо можна урізноманітнити, самостійно приготувавши, наприклад, червону рибу - для того, щоб її посмажити знадобиться не більше 10-15 хвилин. Ще один варіант - оригінально прикрасити салат. Тут ви можете проявити всю свою фантазію.


Ефект приємно здивує! ТОП-9 продуктів на сніданок, які зроблять день продуктивним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:44

Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...

Ви могли цього не знати! Ось як впливає вживання родзинок на організм

п’ятниця, 22 листопад 2024, 7:50

Родзинки — це не лише смачна закуска, а й корисне джерело антиоксидантів, яке може покращити здоров'я травлення та серця. Їх зручно вживати у вигляді перекусу та легко додати до раціону, навіть у порівнянні зі свіжими фруктами, передають Патріоти Украї...