Як усунути запах смаженої їжі вдома - використовуйте ці дві речі у себе на кухні

Отже, у вашій оселі знову з'явився запах. Можливо, ви посмажили дуже багато овочів на олії, підсмажили свіжу тріску у вершковому маслі чи сало з картоплею. І хоча страва вийшла смачною, запахи, що залишилися після неї, можуть змусити вас задуматися про те, чи варто взагалі готувати рибу або смажити продукти в олії, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

А після того, як ви продезінфікували приміщення всіма освіжувачами повітря, ефірними оліями та ароматичними свічками, вам може здатися, що вирішення проблеми немає. Але, на щастя для порятунку ситуації вам знадобляться лише кілька кухонних інгредієнтів: кориця та білий оцет.

Як видалити запах смаженої їжі вдома: простий лайфхак

Білий оцет — один із тих супер-інгредієнтів, який, здається, може зробити все, що завгодно, і це справді так. Він може видалити тверду воду, продезінфікувати поверхні і, звичайно, допомогти вашому будинку перестати пахнути, як рибний ринок.

Оцет має високу кислотність, тому, виділяючись у повітря, він здатний нейтралізувати лужні частки, що несуть запахи. Однак не варто використовувати оцет сам по собі, оскільки, хоч він і може нейтралізувати деякі запахи, у нього є свій власний, не надто приємний аромат, через який ваш будинок може пахнути як банка із солоними огірками. Ось тут і приходить на допомогу кориця.

Якщо в каструлі з водою закип'ятити і оцет, і палички кориці, то вони одночасно розчинять неприємні харчові запахи і додадуть будинку затишний і приємний аромат.

Один із найкращих способів ефективно використовувати комбінацію оцту та кориці — нагріти суміш на плиті, додавши трохи води. Додайте в каструлю середнього розміру кілька склянок води, 5-6 столових ложок білого оцту і кілька паличок кориці. Доведіть суміш до кипіння, потім зменште вогонь, щоби вона просто кипіла. Пара повинна поширити аромат оцту та кориці по всій кімнаті.

Час кипіння не обмежений, але не забудьте долити води, оскільки пара випаровується, інакше ви отримаєте каструлю, що пригоріла.

Поради та рекомендації щодо використання кориці та оцту

Ми рекомендуємо використовувати цілі палички кориці, тому що в них зберігається більше аромату та сили прянощі, але вони можуть бути дорогими. Тому у разі крайньої необхідності можна використовувати мелену корицю або ефірну олію кори кориці.

Найкраще використовувати дистильований білий оцет, оскільки він не має додаткових запахів, як червоний винний чи бальзамічний оцет. Також добре підійде яблучний оцет, який може навіть доповнити аромат кориці.

Секрет господинь! Що зробити, щоб котлети не прилипали до сковороди

понеділок, 20 січень 2025, 9:12

При приготуванні котлет дуже важливо не лише вибрати хороші продукти та замісити якісний фарш, передають Патріоти України. Ключове значення набуває сам процес смаження, адже часом котлети, які вийшли ідеальними, ні в яку не хочуть відставати від поверх...

Народні прикмети на 20 січня. Зимовий м'ясоїд. Традиції та забобони

понеділок, 20 січень 2025, 7:05

Православна церква України 20 січня за новим стилем вшановує пам'ять вірменського священика і пророка Євфимія Великого. За старим стилем 20 січня відзначають Собор Іоанна Хрестителя або по-народному - Іванів день. . Цей день здавна вважається небезпе...