Простий кухонний лайфхак допоможе без проблем приготувати макарони, рис або бульйон, при цьому не проливши жодної краплі рідини з каструлі - і плита залишиться чистою, передають Патріоти України.
Часто буває ситуація, коли під час приготування їжі вода закипає і піниться – господиня трохи прогавила, і піна норовить покинути межі каструлі. Існує найпростіший спосіб запобігти витіканню води з каструлі.
Крохмаль, що міститься у багатьох овочах чи крупах, розчиняється при нагріванні у воді. Потім на поверхні води утворюється піна, яка заважає евакуації бульбашок. При занадто сильному нагріванні води повітря в цих бульбашках починає давити на воду, що спричиняє переливи.
Коли ви готуєте обід, і справа наближається до закипання, просто покладіть дерев’яну ложку або лопатку на каструлю з окропом. Ця хитрість убереже вас від того, що рідина втече з каструлі. Піна, досягаючи ложки, лопатиметься і осідатиме. Але будьте обережні, щоб ложка не була близько до вогню і не спалахнула!
Деревина – це матеріал, що слабо проводить і заважає рівномірному утворенню піни на всій киплячій поверхні. А тому кілька бульбашок зможуть пробитися крізь піну та луснути на відкритому повітрі. Таким чином, процес випаровування води дозволить піні опуститися.
Проте за словами нутриціологині Катерини Крупкіної, яку нещодавно запросила на інтерв’ю Марічка Падалко для свого YouTube-каналу, важливо не те, коли саме ми їмо, а що обираємо на вечерю. Набряки вранці — це наслідок затримки рідини в організмі, яка на...
Малина – рослина досить чутлива до умов, у яких її вирощують. Від складу ґрунту та рівня зволоженості залежить, наскільки великими та смачними будуть ягоди, передають Патріоти України. А на склад ґрунту, звісно, впливають добрива, якими ви підживлюєте ...