Простий кухонний лайфхак допоможе без проблем приготувати макарони, рис або бульйон, при цьому не проливши жодної краплі рідини з каструлі - і плита залишиться чистою, передають Патріоти України.
Часто буває ситуація, коли під час приготування їжі вода закипає і піниться – господиня трохи прогавила, і піна норовить покинути межі каструлі. Існує найпростіший спосіб запобігти витіканню води з каструлі.
Крохмаль, що міститься у багатьох овочах чи крупах, розчиняється при нагріванні у воді. Потім на поверхні води утворюється піна, яка заважає евакуації бульбашок. При занадто сильному нагріванні води повітря в цих бульбашках починає давити на воду, що спричиняє переливи.
Коли ви готуєте обід, і справа наближається до закипання, просто покладіть дерев’яну ложку або лопатку на каструлю з окропом. Ця хитрість убереже вас від того, що рідина втече з каструлі. Піна, досягаючи ложки, лопатиметься і осідатиме. Але будьте обережні, щоб ложка не була близько до вогню і не спалахнула!
Деревина – це матеріал, що слабо проводить і заважає рівномірному утворенню піни на всій киплячій поверхні. А тому кілька бульбашок зможуть пробитися крізь піну та луснути на відкритому повітрі. Таким чином, процес випаровування води дозволить піні опуститися.
Близько десятої частини власників смартфонів у світі заклеюють об'єктив пристрою, побоюючись стеження. Фахівці визнають, що ризик справді існує, хоча для шпигунства потрібні чітко визначені умови. Про це пише ITsider, передають Патріоти України. Зловми...
Деякі фрукти містять значну кількість природних цукрів (переважно фруктозу, глюкозу і сахарозу). Ось список фруктів, які містять найбільше цукру на 100 грамів, передають Патріоти України.