Як варять гречку досвідчені господині, щоб не пригоріла

Гречана крупа зараз дорога, тому треба знати, як її варити, щоб не пригоріла, а була ідеальною. Навариста, розсипчаста і при цьому дуже ароматна, передають Патріоти України.

Подробиці

Для того, щоб гречка вийшла розсипчастою, треба брати крупу та воду в співвідношенні 1 до 2, тобто на одну склянку гречаної крупи дві склянки води.

Воду доведіть до кипіння і посоліть, також додайте дрібку харчової соди. Гречану крупу промийте 2-3 рази. Потім висипте її в киплячу воду, зменште вогонь і варіть до готовності протягом 15-20 хвилин.

За 5 хвилин до готовності додайте 2 ст. л. масла на каструлю. Ваш смачний гарнір готовий!

Вершковий аромат встигне наповнити кожну наваристу крупинку, смакуватиме навіть без м’яса, а просто з салатом.

Джерело: ПростоВей

Допомагає схуднути і не тільки! Чому ця спеція повинна бути на кожній кухні після 30

четвер, 27 листопад 2025, 11:45

Куркума давно відома своїм насиченим помаранчевим кольором, але вона цінна не лише через це. Ця спеція може допомогти схуднути, підтримати імунітет та покращити стан шкіри, волосся і нігтів, передають Патріоти України. Чому куркума сприяє схудненню? К...

Це справді працює! Як швидко подолати тривожність

четвер, 27 листопад 2025, 10:30

Щоденний стрес та незрозуміла тривожність стали проблемою для багатьох сучасних людей. Проте британська лікарка знайшла несподіване рішення, яке допоможе полегшити нервове напруження без ліків. Вона назвала особливий вид солодощів, який є ключем до спо...