Як варити яйця, щоб були жовті жовтки - правило 11 хвилин


Не всі господині знають про те, що жовтий колір жовтків не тільки виглядає естетичніше, але й свідчить про те, що яйця будуть смачнішими, передають Патріоти України.

Якщо варити їх неправильно, то жовтки погано жуватимуться, що зіпсує враження про страву.

Від чого залежить колір жовтка?

Досвідчені кулінари знають про те, що будь-який продукт має свою технологію приготування. Тому при варінні яєць теж важливо дотримуватися деяких правил.

Якщо ви хочете, щоб продукт вийшов смачним, не відправляйте його в каструлю в холодному вигляді. Спочатку яйця повинні трохи зігрітися за кімнатної температури.

Далі у багатьох господарок є резонне питання: у яку воду відправляти яйця?

При правильному підході вода має бути киплячою.

Скільки хвилин слід варити яйця?

Деякі господині роблять велику помилку, коли не засікають час варіння. Якщо готувати менше або довше, ніж потрібно, можна зіпсувати сніданок.

Кухарі рекомендують варити яйця рівно 11 хвилин.

Завдяки цьому колір жовтка виходить гарним, а його смакові якості потішать домашніх.

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...