Як вберегти одяг від вицвітання - спосіб для відновлення яскравого кольору

Багаторазове прання та неправильно підібраний порошок негативно впливають на стан речей. Вони втрачають свій яскравий колір, м'якість та форму. Не завжди спеціальні хімічні засоби для прання можуть запобігти вицвітанню, а навпаки сприяють цьому, передають Патріоти України.

OBOZ.UA знайшов дієвий спосіб, який допоможе впоратись з цією проблемою. Вам знадобиться один натуральний інгредієнт, який є в кожному домі.

Сіль

Сіль діє як природний фіксатор кольору, тому правильно приготований розчин збереже гарний вигляд одягу та поверне вицвілим кольорам насичений відтінок.

Наберіть у миску чотири склянки холодної води та додати чотири столові ложки солі, все розмішайте до повного розчинення. Обережно занурте потрібні речі у рідину, щоб суміш повністю покривала одяг та залиште на 40 хвилин.

Потім виперіть його у пральній машинці, увімкнувши потрібний режим. Висушіть речі на свіжому повітрі або у добре провітрюваній кімнаті.

Цей простий лайфхак допоможе швидко повернути яскравий колір та зекономить вам гроші.

Також можна додати столову ложку солі або пів склянки оцту у барабан пральної машини.

Уникайте сильних миючих засобів для білого одягу або відбілювача. Використовуйте спеціальні суміші для кольорових речей.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...