Білі шнурки є незамінним атрибутом "взуттєвого гардеробу" кожної модниці і модника. Вони є складовою частиною багатьох моделей взуття, і часто не лише спортивного. Виглядає таке взуття стильно та ефектно, тому багато хто хоче мати як мінімум одну пару, передають Патріоти України.
Проте є і мінус у такого предмету гардеробу – взуття з білими шнурками може втрачати привабливий вигляд через схильність швидко бруднитися. Шнурки можуть посіріти від бруду, а можуть пожовтіти. При цьому позбутися таких забруднень не завжди буває легко.
Перед очищенням цього виробу варто знати наперед, як прати білі шнурки і чим їх можна відбілити. Давайте розглянемо декілька способів, які можуть допомогти.
Простий і дуже ефективний спосіб, як відбілити білі шнурки. Потрібно вийняти їх із кросівок і випрати вручну з використанням господарського мила. Якщо вони дуже забруднені, то мило потрібно залишити на них хвилин на 10-15, а вже тоді обережно потерти і сполоснути у воді.
Можна замочити шнурки в розчині одного з цих засобів. Розчин приготувати, орієнтуючись на рекомендації, вказані на упаковці. Від рекомендацій краще не відхилятися, адже такі засоби досить агресивні, і за неправильного використання можуть пошкодити матеріал виробу.
Це народний засіб, проте дієвий. Потрібно нанести засіб на зволожені шнурки, використавши стару зубну щітку. Далі залишити шнурки до повного висихання пасти. Далі випрати у теплій проточній воді.
Такий лайфхак допоможе позбутися навіть стійких забруднень і повернути шнуркам білизну. Потрібно у металеву ємність налити води, додати відбілювач згідно з інструкцією на упаковці, замочити там шнурки і прокип’ятити упродовж 20-30 хвилин. Далі потрібно добре прополоскати виріб у чистій воді.
Цей цитрусовий володіє властивістю добре відбілювати тканини. Потрібно обробити лимоном забруднення, від яких ви хочете позбутися, і залишити шнурки на 20 хвилин. Далі їх потрібно просто прополоскати у чистій воді.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...