Як відіпрати кухонний рушник та позбутися жиру і неприємного запаху: ТОП-7 способів

Кухонний рушник - незамінна річ в господарстві, але, на жаль, не довговічна. Вбираючи весь жир та бруд, що є на кухні, він швидко стає непридатним для використання. Звичайне прання не допомагає позбутися масних плям. А тому потрібно використовувати інші способи, передають Патріоти України.

Як правильно замочувати кухонні рушники, щоб позбутися неприємного запаху

Замочування - важливий підготовчий етап, який потрібно обов'язково проводити перед пранням. Особливо, якщо на кухонних рушниках є застарілі плями. Для цього можна використати один з чотирьох надійних методів:

  • відбілювач - перед використанням обов'язково вивчіть інструкцію від виробника та додавайте засіб, дотримуючись правил;
  • пральний порошок - підходить лише для білих кухонних рушників, тому що кольорові можуть втратити свою яскравість (додайте 20 г порошку та 100 г харчової солі на 1 л води);
  • миючий засіб - якщо під руками більше нічого немає, підійде і цей засіб (на невелику ємність з водою потрібно додати 1 чайну ложку миючого засобу);
  • харчова сіль - чудовий варіант, якщо потрібно вивести плями від кави чи томатної пасти (на 1 літр води додайте не більше 100 г солі та ретельно розмішайте).

Замочувати кухонні рушники будь-яким способом потрібно не менше 1 години. А якщо плями з'явилися вже дуже давно, краще залишити на цілу ніч.

Як відіпрати кухонний рушник: 7 перевірених способів

Після замочування можна відразу приступати до прання. Щоб швидко та надійно позбутися надокучливих плям, пропонуємо вам 8 дієвих способів.

"Лінивий" варіант в розчині солі

Цей спосіб допоможе відіпрати навіть плями від кави, червоного вина чи соку. На 5 літрів води змішайте 5 чайних ложок харчової солі. Залиште в цьому розчині рушники на 1 годину, а потім виперіть, як зазвичай.

Господарське мило

Ним потрібно щедро натерти всі місця з плямами, потім помістити рушник в целофановий пакет і залишити на ніч в холодильнику. Вранці можна випрати вручну чи у пральній машинці.

Рослинна олія

Цей варіант може здатися незвичним, однак він досить дієвий. Рослинну олію потрібно змішати з миючим засобом (пропорція 1:1) та залити отриманною сумішшю рушники. Потім додайте гарячу воду. Вона повинна повністю покрити тканину. Залишіть кухонні рушники так на 10 годин, придавивши зверху чимось важким. Потім виперіть.

Оцет

Цим способом часто користуються господині. Оцет чудово справляється не лише з плямами, які залишаються після їжі, але й з цвіллю. Його навіть можна додавати в пральну машинку (у відсік для кондиціонера). Щоб отримати хороший результат візьміть пів склянки 9% оцту та додайте пральний порошок. Можна також замочити рушники в розчині з води та 5% оцту (пропорції 1:1) на кілька годин.

Перекись водню та лимонна кислота

Якщо вам потрібно видалити плями від буряка чи помідора, цей спосіб підійде якнайкраще. Спочатку тканину потрібно щедро натерти госпорадським милом, потім прополоскати, засипати лимонною кислотою та залишити так на 10 хвилин. Прати після цього рекомендується тільки вручну. Замість лимонної кислоти можете залити кухонні рушники перекисом водню.

Гірчиця

Гірчиця допоможе не лише відіпрати бруд, але й продезінфікувати кухонні рушники. Такий метод чудово підходить навіть для білої тканини. Кілька столових ложок гірчиці потрібно розвести у окропі. Повинна вийти маса, що нагадує густу сметану. Потім намочіть рушник, нанесіть на плями отриману масу, залишіть на 8 годин та виперіть.

Марганцівка від запаху

Марганець - чудовий нейтралізатор неприємного запаху. Кухонний рушник спочатку замочіть у теплій воді, додайте 1 чайну ложку марганцівки. Залиште на 1 годину, а потім виперіть вручну чи у пральній машині.

Щоб відбілити кухонний рушник також підійде марганцівка. Для цього потрібно взяти гарячу воду, опустити в рідину тканину, додати 200 г прального порошку та кілька кристаликів марганцю. Накрити зверху харчовою плівкою та дочекатися, поки вода охолоне. Потім рушник потрібно випрати вручну.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...